Webinarii

Cum să iubești un copil care a suferit o pierdere? - Danette Johnson

Webinar în limba engleză – “Cum să iubești un copil care a suferit o pierdere?”
Vorbitor: Danette Johnson

Webinar-ul este susținut în limba engleză, fără traducere. Înregistrarea va fi disponibilă ulterior cu subtitrare.
Scopul webinar-ului “Cum să iubești un copil care a suferit o pierdere?” este să aducă mai multă înțelegere a situației, speranță și vindecare celor care trec prin durerea pierderii și a schimbării.

Structura acestui webinar: 
5 întrebări despre procesul de jelire și 5 modalități prin care poți să-ți ajuți copilul să treacă prin el

 1. Copiii chiar jelesc?
 2. La ce ne referim prin “Jelirea post-adopție” sau “Suferința post-adopție”
 3. Cum arată aceasta în mod practic? Cum se manifestă?
 4. Ce nevoi au copiii care îi predispun la jelire?
 5. Care sunt nevoile profunde care provoacă suferință copiilor?
 6. Care sunt principalele înțelegeri greșite ale jelirii?

Cum pot să îmi ajut copilul?

 1. Să cauți să înțelegi mai bine procesul de jelire
 2. Să vezi dincolo de comportament
 3. Să înveți să răspunzi și să reacționezi diferit
 4. Alocă timp procesului de jelire
 5. Oferă și primește încurajări din Scriptură

Despre Danette:
Danette Johnson reprezintă Hope for Grieving Children, o organizație fondată de tatăl ei, Dr. Richard Matteson, care a observat că unii orfani nu se dezvoltau armonios, chiar dacă nevoile lor materiale și spirituale erau îndeplinite.
Danette și tatăl ei au elaborat cursul “How to Love a Grieving Child” pentru îmbunătățirea îngrijirii primite de orfani și copiii vulnerabili.
Danette e de asemenea autoarea cărții “Unstuck: How to Grieve Well and Find New Footing.”

Intervenția bazată pe relații, în contextul distanțării fizice și utilizării tehnologiei - Adela Șetet

CFCECAS a răspuns prin intermediul help-desk-ului la o serie de întrebări cu privire la digitalizarea serviciilor sociale și la modalitatea în care serviciile sociale se reorganizează, la felul în care relațiile dintre specialiști și persoanele care au nevoie
de suport se modifică, dar și la schimbările care apar în echipa de lucru. Astfel vă propunem să discutăm și să reflectăm împreună la aceste subiecte și să identificăm soluții care ne pot ajuta în munca de zi cu zi.
Ce tip de suport poate fi oferit prin tehnologia informatică și de comunicații?
Ce implicații etice sunt? Ce să avem în vedere atunci când utilizăm tehnologia informatică și de comunicații?
Ce obstacole pot să apară în construirea relației profesionale dacă este utilizată tehnologia informatică și de comunicații?

Despre CFCECAS
Centrul de Formare și Evaluare în Asistența Socială (CFCECAS) a participat de-a lungul anilor la grupuri de lucru internaționale care au vizat dezvoltarea și reorganizarea activității serviciilor sociale pentru a fi adaptate la tehnologia informatică și de comunicații. CFCECAS a contribuit la menținerea eticii profesionale și la calitatea suportului oferit atunci când se impune introducerea suportului oferit prin telefon și utilizând internetul.
Cu expertiza acumulată în inovarea practicilor de intervenție în serviciile sociale, dar și în intervenția în situații de criză / dezastre, CFCECAS a pus la dispoziția serviciilor sociale și a asistenților sociali, începând cu 10 martie 2020, un Help Desk pentru a-i
ajuta să-și reorganizeze și reinventeze modul în care oferă servicii de suport în acord cu nevoile de protecție împotriva SARS-CoV-2.

Despre moderator/facilitator
Adela Șetet este de profesie asistent social și în ultimii 10 ani a oferit suport diferitelor grupe de persoane aflate în dificultate. De asemenea a lucrat cu sute de specialiști din serviciile sociale în cadrul programelor de formare și supervizare. Intervenția bazată pe relații profesionale funcționale este bazată atât pe cunoașterea derivată din practică, cât și pe ultimele cercetări în ceea ce privește dezvoltarea potențialului uman.

Ce activități senzoriale poți face cu copilul, acasă? - Alina Muntean și Mirela Mihăileanu

Alina Muntean și Mirela Mihăileanu vă vor propune câteva idei de activități senzoriale care pot fi făcute cu copiii, acasă. Ele vor aborda aceste activități și jocuri din perspectiva celor 7 sisteme senzoriale : văz, auz, miros, gust, tactil, vestibular și proprioceptiv.

Cum gestionăm anxietatea pe timp de criză? - Anda Mogoș

Atunci când toată lumea este blocată, și când există multe necunoscute, nivelul de teamă și anxietate crește. Ce putem face pentru a gestiona bine această perioadă, atât noi cât și copiii noștri?

Anda este psihoterapeut și fondator @SoulCare. Este căsătorită cu Ben și împreună au un băiețel.

Atașamentul - Andi Thacker, Ph. D.

Webinar-ul este susținut în limba engleză, fără traducere. Înregistrarea va fi disponibilă ulterior cu subtitrare.

Dumnezeu ne-a creat pentru relații și intrăm în lume prin contextul familiei. Acest webinar va discuta despre modul în care primele noastre relații au impact asupra stilului nostru de atașament, care la rândul său ne modelează peisajul relației pentru o viață. Participanții vor afla despre conceptele de bază ale atașamentului sigur și nesigur, precum și modul de încurajare a atașamentelor sigure sau vindecarea atașamentelor nesigure.

Dr. Thacker, profesor în departamentul de consiliere biblică, este pasionată să îi învețe pe studenți cum să integreze Scriptura și Psihologia aplicând conceptele respective în situații specifice de consiliere. Pe lângă responsabilitățile de profesor la Dallas Theological Seminary, Dr. Thacker are un cabinet individual de terapie cu specializarea în lucrul cu copii și adolescenți și supervizează interni care sunt în procesul de a-și obține acreditarea ca psihologi. Dr. Thacker a absolvit studiile de master cu specializarea în Consiliere Biblică la Dallas Theological Seminary și studiile de doctorat (Ph.D) în educarea și supervizarea consilierilor la University of North Texas. Este psiholog licențiat, supervizor în terapie prin joc și psiholog acreditat la nivel național. Cel mai important, ea este căsătorită cu Chad și împreună au trei copii: Emerson, Will și Webb.

Ce trebuie să știe un părinte înainte de a adopta? - Corina Caba

Adopția ridică numeroase întrebări referitoare la temerile noastre și miturile despre acest subiect precum:

“Ce înseamnă adopția?”
“Cum este afectat copilul de experiența lui traumatica?”
“Care îmi sunt motivatiile și așteptările în adopție?”
“Cum afectează adoptia relația cu membrii familiei – partenerul sau copilul biologic?”
“Cum pot crea un atașament sănătos cu copilul adoptat?”
La aceste întrebări vă va răspunde Corina Caba.

Corina este Fondator și Director al Fundației Casa Speranței din Oradea. Este asistent social de peste 20 de ani și împreună cu colegii săi au ajutat peste 400 de copii abandonați sau orfani să-și găsească familii iubitoare și permanente. Ea însăși a adoptat patru copii.
Pasiunea ei este de a vedea fiecare copil tratat ca cel mai important, indiferent de sex, etnie, dizabilități sau vârstă. Convingerea Corinei este că dreptul fundamental al fiecărui copil este să crească într-o familie permanentă și sigură. A lucrat toată viața împotriva instituționalizării copiilor și crede că ar trebui să fie doar două opțiuni pentru copil: familia biologică sau familia adoptivă.

Răni din trecut și reacții din prezent - Anda Mogoș

A fi părinte scoate la iveala multe răni din trecut, pe care le credeam îngropate adânc. Dar ce ne facem când ele revin la suprafața, și încep din nou să doară? Cum le putem identifica? Cum putem pune balsam pe rană noastră ca ea să se vindece?

În acest webinar în care vei afla mai multe informații despre modul în care poți identifica aceste răni și cum le poți gestiona.

Webinarul este susținut de Anda Mogos, psihoterapeut și fondator SoulCare.

Cum pot adopta un copil în România? - Liviu Mihăileanu, Olimpia Indrieș

Dacă ai întrebări cu privire la procesul adopției în România, vrei să afli dacă ești într-o situație de incompatibilitate sau ai auzit experiențe sau opinii care ți-au ridicat dileme, te invităm să ți le clarifici într-un dialog direct cu profesioniști în domeniu.

În acest webinar vei afla mai multe informații despre copiii din sistemul de protecție precum și detalii cu privire la procesul adopției unui copil în România.

Webinarul este susținut de Liviu Mihăileanu, Președinte al Alianței România Fără Orfani și Olimpia Indrieș, șef serviciu adopții în cadrul DGASPC Sibiu.