Una din modalitățile prin care ARFO își împlinește misiunea este de a fi o resursă pentru toți factorii implicați în lucrul cu copiii aflați în dificultate: familii adoptatoare, familii de plasament, asistenți maternali, asistenți sociali, angajați ai DPC, voluntari etc.

Sunt două modalități principale prin care întelegem să facem aceasta:

1. Să asigurăm purtare de grijă fizică, emoțională și spirituală și să contruim contexte care să ofere suport pentru cei implicați în grija pentru copiii în dificultate. Este o muncă dificilă, solicitantă până la epuizare, în care cei dedicați copiilor sacrifică enorm, adesea chiar viețile lor. Credem că slujindu-i pe acești oameni, ajutându-i să fie sănătoși emoțional, fizic și spiritual este o parte extrem de importantă a construirii visului ARFO. Astfel, atât local cât si național, construim echipe de suport în care participanții să primirescă grijă și încurajare. O altă modalitate o reprezintă organizarea de retreat-uri naționale în care cei invitați să fie “răsfățați”: să se poată odihni, să povestească cu alții având aceleași provocări și să se întoarcă motivați la a continua.

2. Să ne asigurăm că toți oamenii care lucrează cu copiii sunt echipați pentru a face aceasta cu eficiență. Poate puțin metaforic spus, vrem ca fiecare persoană implicată să poată trece de la oferirea de “dragoste necondiționată” la “dragoste informată”. Pentru aceasta producem materiale care să ne ajute să întelegem mai bine trauma copilului în dificultate pe de o parte dar și cum să putem oferi ajutor eficient acestuia. Câteva modalități concrete prin care asigurăm această parte sunt: traducerea de cărți, tabere de instruire, cursuri specializate, conferințe și instruiri care să răspundă specific diferitelor modalități de slujire a copilului.

ReFresh este o conferință creștină pentru părinți adoptivi și de plasament, bunici și alte persoane care îngrijesc copii ce au fost în situații traumatice. Vezi mai multe detalii despre ReFresh 2017.