Această preconferință va începe cu înregistrarea participanților în 8 noiembrie între orele 8:30 și 9:30, prânzul între 12:30 și 14:00 și se va încheia în data de 8 noiembrie la ora 15:30.

Simpozionul de cercetare 2018 aduce împreună specialiști și cercetători de top din îngrijirea copiilor vulnerabili din România. Prezentatorii vor răspunde la o întrebare importantă: Cum poate mintea să vindece creierul în cazul copiilor și tinerilor vulnerabili și ce pot face profesioniștii pentru a facilita acest proces.

Cea mai mare parte din literatura disponibilă pe subiectul copiilor orfani sau vulnerabili este copleșitoare și descurajantă. Ca indivizi cărora ne pasă în mod profund de bunăstarea copiilor și a tinerilor vulnerabili, această realitate este dureroasă. Adesea, poate face munca cu copiii vulnerabili să pară lipsită de speranță. Din fericire, noile cercetări aduc o perspectivă nouă. “Neuroplasticitatea” este un termen științific care înseamnă faptul că creierul poate fi influențat de mediul înconjurător. În același mod în care adversitățile pot avea un impact negativ asupra dezvoltării creierului, intervențiile corecte pot să repare daunele și să conducă copilul spre vindecare.

Simpozionul este condus de Dr. Amanda Howards. Mandy Hiles Howard este Profesor Asistent în Psihologie la Universitatea Samford. A venit la Samford după ce a fost director adjunct al Institutului de Dezvoltare a Copilului din cadrul TCU. A lucrat îndeaproape cu Dr. Karyn Purvis și David Cross în dezvoltarea intervențiilor relaționale bazate pe încredere (TBRI), care este o abordare bazată pe cunoașterea și înțelegerea traumei pentru a lucra cu copii care au o istorie de traume. Interesul profesional al lui Mandy integrează teoria, cercetarea și practica pentru a spori înțelegerea proceselor interpersonale care stau la baza sănătății mintale și a calității vieții pentru tineri în îngrijirea netradițională. În timpul verii, ea participă ca voluntar în tabere terapeutice.

Ceilalți vorbitori

Diana Vasile, PhD, Președintele Institutului pentru Studiul și Tratarea Traumei. Practică pshihoterapia de mai mult de 20 de ani și are un doctorat în studiul traumelor familiei, reziliență și recuperare posttraumatică. Este deasemenea cadru didactic universitar, vorbitor și trainer, predând și vorbind despre potențialul oamenilor, despre modul în care trauma are impact asupra acestuia și cum transformă identitatea. A călătorit în interes personal și profesional pe patru continente pentru a-și lărgi și aprofunda cunoștințele sale și pe ale altora în același timp. Crede cu fermitate că îi putem ajuta pe alții să își descopere identitatea dacă ne dăm șansa să ne întâlnim cu propriile traume și ne descoperim propria identitate ascunsă în spatele experiențelor traumatice personale. Diana este președintele institutului de traumă din București, institut dedicat trainingului în psihologia traumei și în psihoterapiei. Diana are articole și cărți scrise pe domeniul psihologiei relaționale și familiei, psihotraumatologiei, atât pentru mediul științific cât și pentru publicul larg.

Erin Arant. Terapeut ocupațional licentiat, locuiește în Kiev, Ucraina. Originală din Statele Unite, din 2010 este în Ucraina unde a venit să studieze la o scoală internațională. În timp ce era acolo, ea a lucrat la o casă pentru oameni cu dizabilități și această experiență i-a schimbat viața. Din acel moment și-a devotat viața studiului și aplicării acestuia în practică pentru a schimba viața acestor oameni. Este parte a Societății Ucrainene pentru Ergoterapiști și promovează dezvoltarea profesiei de terapie ocupațională în Ucraina. Erin are un cabinet de practică privată, conduce seminarii educaționale și participă în diferite acțiuni prin care aduce lumină și viață tuturor ce au diferite dizabilități.

Kerri Dunkelberger. Director Executiv, plasament și adopții, Olive Crest, are peste 28 de ani investiți în identificarea soluțiilor pentru familiile și copii deserviți de US Child Welfare System. Lucrează de 13 ani la Olive Crest ca Director Executiv responsabilă de plasamente si adopții, dezvoltând programe de asistență a familiei și copiilor. În această perioadă la Olive Crest, a avut privilegiul de a ajuta la finalizarea a peste 2600 de adopții. Specializarea lui Kerri a fost din totdeauna grija pentru familie și echiparea părinților pentru a ajuta copiii să depășească cu bine traumele suferite în primii ani. Activitățile sale cuprind în special instruirea angajaților în cele mai eficiente metode de îngrijire, asistarea familiilor adoptatoare și asigurarea excelenței în programul național.