Această preconferință va începe cu înregistrarea participanților în 7 noiembrie între orele 8:30 și 9:30, prânzul între 12:30 și 14:00 și se va încheia în data de 8 noiembrie la ora 17:00.

“Familia contează” este un program de restaurare și reîntregire a familiilor. Scopul acestuia este ajutorarea părinților care din diferite motive și-au pierdut copiii (case de copii, plasament etc) și doresc să îi primească înapoi.

În fiecare an, în țara noastră intră în sistemul de protecție 10.000 de copii. 4.000 din aceștia sunt reintegrați în familia biologică. O mare parte din ei se reîntorc în sistem. Motivul de cele mai multe ori este reprezentat de faptul că familia biologică nu reprezintă mediul în care copilul să fie în siguranță.

Programul “Familia contează” își propune să vină alături de aceste familii vulnerabile, să le echipeze cu trainingul și suportul necesar pentru a avea succes.

“Familia contează” este un program pareting de 6 săptămâni. Prin “Familia contează” biserica locală este echipată să împlinească nevoile, să mentoreze și să poarte de grijă părinților care vor să își primească copiii înapoi. Prin acest program biserica predă curiculumul în timp ce asigură pentru părinți transport, grijă de copii, masă și un program de mentorare.

Cele 2 componente principale ale programului sunt curiculum predat în clasă si mentorarea unu la unu.

Cele 6 lectii predate sunt:

  • Familia este menită să aibă succes
  • Familia de origine și cum ne afectează familia actuală
  • Familia funcționează ca echipă
  • Familia înflorește cu disciplină
  • Famila a fost creată cu scop și pentru permanență
  • Familiile destrămate pot fi restaurate

Participanții la această preconferință vor fi echipați și vor primi materiale pentru a putea dezvolta acest program în biserica lor.

Traineri

Rick Morton – vicepreședinte al Lifeline Children’s Services. Are un doctorat in Educație creștină și predă la New Orleans Baptist Theological Seminary. Scriitor și vorbitor international, Rick este coautorul cărții “Orphanology: Awakening to Gospel-centered Adiption and Orphan Care. Rick și soția sa Denise sunt căsătoriți de 26 de ani și au trei copii adoptați.

Jana Lombardo – Director de program Lifeline Children’s Services. Cu experiență de peste 28 de ani în asistență socială, Jana este coordonator al Lifeline pentru Europa de Est.

Traci Newell – Asistent social profesionist, Director national pentru programul “Familia conteaza” în Statele Unite. Traci este responsabilă de recrutarea si trainingul bisercilor pentru programul de restaurare a familiei. Este o părinte de plasament, căsătorită cu Marc de 21 de ani. Are două fete: Chrissy și Lily.