WORKSHOP I – vineri, 24 Noiembrie, 11:30 – 12:30

1. Dezvoltarea unui ataşament securizant la copiii abandonaţi
În ultima perioadă au apărut tot mai multe studii care arată că reuşita relaţiilor de cuplu este condiţionată şi de calitatea ataşamentului format în perioada copilăriei. Se ridică următoarea problemă: dacă ataşamentul format în copilărie este vital în relaţiile ulterioare de la vârsta adultă, atunci care sunt factorii cei mai importanţi în dezvoltarea lui? Câteva răspunsuri: acceptarea necondiţionată din partea persoanelor de referinţă, încrederea şi siguranţa. În cadrul acestui workshop vom încerca să înţelegem rolul acestor factori în dezvoltarea unui ataşament sănătos la copiii abandonaţi.
(Annamaria Balla – Lect.univ.dr. psiholog)

2. Ajutor când adopția pare că a eșuat
Am dat curs acestui minunat vis – am adoptat. Aveam atâtea idei despre cum vom fi ca părinți, despre cum îi vom îndruma prin viață pe copiii noștri. Despre cât de minunat va fi… și totul este atât de diferit! Nimic din ce știam nu merge. Mă simt atât de dezamăgit(ă) și parcă singurul lucru pe care l-aș vrea este să strig “Opriți autobuzul, vreau să cobor din el!”.
În acest workshop, într-o manieră onestă vom vorbi despre așteptări și despre soluții realiste în cazurile în care relația cu copilul adoptat pare mult diferită decât ne-am imaginat.
(Alex Ilie – Director Executiv ARFO, tată a patru copii adoptați, și Corina Caba – Fondator și Director al Fundației Casa Speranței din Oradea, mamă a patru copii adoptați)

3. Impactul adopției și al plasamentului asupra copiilor biologici
Aducând un copil într-o familie adoptivă sau de plasament are un impact nu doar asupra părinților, ci și asupra copiilor biologici și permanenți, de asemenea. Datorită stresului și provocărilor legate de integrarea unui copil în familie, nevoile copiilor biologici pot fi neglijate din greșeală. Acest workshop abordează cinci mari efecte pe care părinții trebuie să le cunoască atunci când aduc alți copii în familie. Acesta va oferi strategii pentru a ajuta familiile să răspundă nevoilor emoționale ale tuturor din casă.
(Jayne Schooler, formator internațional în domeniul traumei, adopției și al asistenței maternale, specialist în dezvoltarea copilului la Back2Back Ministries, Julie Cooper – manager parteneriate internaționale Back2Back Ministries, David Schooler – doctor în teologie, pastor senior și consilier la Back2Back Ministries)

4. Cum experiențele ne modelează fizic și mental
Creșterea și educația noastră ne afectează nu numai emotional ci și fizic. La acest workshop vom vorbi despre efectele fizice al traumei asupra copiiilor și vom sublinia importanța implicării familiei pentru vindecare.
(David Lee – Președinte Asociația Umanitară Un Nou Început)

5. Prevenirea comportamentelor agresive în mediul educațional și online
Este recunoscut faptul că atât bullying –ul cât și cyberbullying-ul, adică hărțuirea în mediul online, pot avea efecte psihologice devastatoare asupra tinerilor și asupra copiilor, în special celor care aparțin grupurilor vulnerabile. Cuvântul „bullying” nu are o corespondență exactă în limba română, însă poate fi asociat cu termenii de intimidare, terorizare, brutalizare. Datorită faptului că Bullying-ul nu presupune existența unui conflict bazat pe o problemă reală, ci pe dorința unor persoane de a-și câștiga puterea și autoritatea, punându-i pe alții într-o lumină proastă, acest fenomen este deosebit de greu de studiat și monitorizat. Cazurile de bullying implică cel puțin un agresor și o victimă, iar, în unele cazuri, există și martori. Unii elevi sunt predispuși să fie abuzați datorită siplului fapt că sunt „diferiți”.
În cadrul acestui workshop vom identifica strategii privind prevenirea agresivității și a violenței în mediul educațional și online exersând atitudini și comportamente astfel încât copiii să acționeze cu responsabilitate și cu o bună gestionare a emoțiilor, în deplină siguranță, apelând la metodele specifice educației nonformale, comunicând eficient și activ, promovând toleranța și valorile morale.
(Dana Bălaș Timar, Coordonator Lect. Dr. Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Facultatea de științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială)

6. Iertarea

Știm că ar trebui să practicăm cu toții iertarea, dar unele răni sunt adânci și poate ne este greu să le dăm drumul, mai ales dacă am experimentat respingerea sau abandonul la o vârstă fragedă. Iertarea este acum clasificată în literatura medicală ca o boală și terapia prin iertare este acum folosită pentru a ajuta la tratarea bolilor, cum ar fi cancerul. Ne vom uita la cum și de ce ar trebui să iertăm și să explorăm efectele neiertării. Vom folosi mărturii care au schimbat viața pentru a ilustra importanța iertării.
(Anne Luck – Director la Turning Point Foundation Bulgaria. Este consultant voluntar la Cedar Foundation Bulgaria, asistentă medicală calificată și a lucrat cu copiii cu dizabilități mai mult de 20 de ani.)

WORKSOP II – vineri, 24 Noiembrie, 14:00 – 15:00

1. Grupuri de suport familial: creând o atmosferă vindecătoare pentru copiii vulnerabili
Familia este locul ideal în care se poate crea un mediu vesel, jucăuș, care să aducă vindecare pentru copii. Grupurile de suport, formate prin programul de intervenție bazată pe relație, reprezintă o terapie de grup semnificativă, structurată pe joacă și reprezintă un instrument care îi ajută pe părinți să facă asta. Acest workshop va oferi participanților baza care stă în spatele grupurilor de suport, va furniza mostre de lecții și va asigura o zi de practică plină de amuzament și lucruri practice.
(Jayne Schooler – formator internațional în domeniul traumei, adopției și al asistenței maternale, specialist la Back2Back Ministries în dezvoltarea copilului, Julie Cooper – manager parteneriate internaționale Back2Back Ministries, David Schooler – doctor în teologie, pastor senior și consilier la Back2Back Ministries)

2. Strategii de integrare a diferitelor parti ale creierului
Cu totii ne dorim sa avem copii echilibrati emotional, fizic, cognitiv, spiritual. Vom incerca sa intelegem cum functioneaza creierul copiilor nostri si ce strategii putem folosi ca se dezvolte cat mai sanatos si armonios.
(Alina Muntean – Psiholog)

3. Construirea rezilienței la copiii abandonați
Experiența abandonului este una foarte greu de gestionat de către orice copil aflat în această situație. Pentru că nevoile fundamentale de dragoste, securitate, susținere și încurajare nu au fost asigurate în perioada copilăriei, aceștia dezvoltă sentimente foarte puternice de tristețe, anxietate, teamă – ajungând în timp să aibă o stimă de sine scăzută, un sentiment al inutilității accentuat, capacitate deficitară de relaționare sau adaptare, dificultăți în menținerea unor relații pozitive cu cei din jur, etc.
În cadrul acestui workshop vom vorbi despre cum se poate construi reziliența la copiii separați de părinți – prin reziliență înțelegându-se capacitatea de a face față adversităților/problemelor de orice fel. De asemenea, vom descrie diferite tehnici de lucru utilizate în vederea creșterii rezistenței acestora la experiența traumatizantă a abandonului.
(Alina Costin, Conf. Univ. Dr Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă socială)

4. Dezvoltarea auto-controlului la copii
Pe lângă iubire și afecțiune, disciplina este foarte importantă în creșterea și educația copiiilor. În acest workshop vom descoperi câteva principii importante pe care adulții trebuie să le aplice în educația copiilor.
(David Lee – Președinte Asociația Umanitară Un Nou Început)

5. Vindecarea inimii orfane – înfierea și identitatea noastră adevărată în Hristos
Nu trebuie sa fim orfani pentru a avea o inimă orfană. Deși am fost crescut de părinții mei, am locuit cu o inimă orfană timp de 45 de ani. Acest workshop se ocupă de inima rănită și arată cum rănile trecutului nostru nu trebuie să definească cine suntem acum sau să ne modeleze viitorul. Vom explora modul în care putem înlocui inima orfană cu o inimă plina de siguranta de fiu.
(Kevin Luck – Director Fondator al Fundației Turning Point Bulgaria și este deasemenea fondatorul Adopției și Evangheliei. El este un supraviețuitor al abuzului sexual și a suferit de rușine și respingere timp de 45 de ani)

6. Biserica Orfanilor
Care este locul Bisericii in contextul actual in ce privește grija fata de orfani? Cum pot creștinii de azi sa facă pentru ca fiecare orfan sa aibă o familie? Adoptia privită din perspectiva Biblica. Avem o cultura a adopției in Bisarica? Răspunsuri la care trebuie sa răspundem împreuna pentru ca Visul ARFO sa se întâmple.
(Adrian Stanciu – pastor, fondator ARFO)

WORKSOP III – vineri, 24 Noiembrie, 15:15 – 16:15

1. Supervizarea profesională a angajaților serviciilor sociale
Supervizarea profesională se bazează pe critica reflexivă și promovează evaluarea și dezvoltarea competențelor personale și profesionale și performanța în realizarea sarcinilor de muncă. Prin procesul de supervizare, persoana supervizată își dezvoltă critica reflexivă față de propria persoană și față de propria activitatea profesională prin raportare la cadrele obiective ale valorilor, cunoașterii și practicii în domeniul managementului și a intervenției în asistența socială.
(Ana Rădulescu – Conferențiar Universitar Doctor la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București, Director General al Asociației Asistenților Sociali din România)

2. Stresul traumatic secundar, epuizarea și îngrijirea personală
Subiectul va fi abordat din diferite perspective, de la motivele pentru care tindem să neglijăm îngrijirea psiho-emotională personală, diferențe și asemănări între stresul traumatic secundar și epuizare, indicatori ai stresului traumei secundare și factori care contribuie la acesta, până la semnele de avertizare și strategii de recuperare, strategii și metode de îngrijire personală.
(Alexandru Ilie, psiholog – Director Executiv ARFO)

3. Ciclul Furiei
Atunci când un copil face o criză, ni se pare că a pornit de nicăieri. Aceasta este din cauză că ignorăm mici semnale de dinaintea exploziei. În acest workshop vom descoperi 7 pași prin care, deobicei, un copil trece printr-o criză și cum să răspundem potrivit la fiecare pas.
(David Lee – Președinte Asociația Umanitară Un Nou Început)

4. Spunând adevărul copilului aflat în plasament sau adoptat. Cum ajutăm pe copii să-și înțeleagă povestea propriei vieți.
Când ar trebui ca un copil să afle că este adoptat? Cât de mult din trecutul lui ar trebui să îi spun? Cât de mult ar trebui să știe din lucrurile dureroase și cu adevărat grele? Răspunsul la aceste întrebări și altele le veți putea afla în cadrul acestui workshop interactiv despre comunicarea cu copilul privind trecutul lui. Este legat de o simplă frază biblică: Adevărul te va face liber.
(David & Jayne Schooler – vorbitori și formatori internaționali în domeniul traumei, adopției și asistenței maternale, Julie Cooper – manager parteneriate internaționale Back2Back Ministries, David Schooler – doctor în teologie, pastor senior și consilier la Back2Back Ministries)

5. Identificarea și terapia copiiilor abuzați fizic și/sau sexual
Într-o lume ideală copiii ar fi protejați de abuzurile fizice și sexuale. Dar realitatea tristă este că din 5 copii unul a experimentat măcar o dată tratamente crude/nepotrivite în domeniul fizic și/sau sexual. Problema majoră este că abia 1% dintre aceste cazuri sunt depistate la timp și se pot lua măsuri atât de protecție, cât și de videcare. Cu cât se identifică mai repede abuzul, cu atât procesul de vindecare este mai rapid și mai complex.
(Annamaria Balla – lect.univ.dr. psiholog)

6. Dragostea Tatălui
Aceste workshop subliniază șase tipuri de tați și impactul pe care îl au asupra copilului. Imaginea pe care o avem despre Dumnezeu și relația noastră cu El ca Tată este deseorifiltrată de relația pe care am avut-o cu tatăl nostru pământesc. De ex. dacă am avut un tată absent, am putea simți că Dumnezeu este distant și nu prea îi pasă de noi. Acest lucru poate să afecteze modul în care îi educăm pe copiii noștri.
Vom vedea cum putem arăta mai bine dragostea lui Dumnezeu față de familia noastră prin faptul că avem o imagine corectă a lui Dumnezeu ca un Tată iubitor care poartă de grijă. Fiecare dintre noi are un loc în inima Tatălui unde poate găsi acceptare, semnificație, siguranță și vindecare.
(Anne Luck – Director la Turning Point Foundation Bulgaria. Este consultant voluntar la Cedar Foundation Bulgaria, asistentă medicală calificată și a lucrat cu copiii cu dizabilități mai mult de 20 de ani)

WORKSOP IV – vineri, 24 Noiembrie, 16:30 – 17:30

1. Experiența adopției din perspectiva copilului adoptat – sau ce ar vrea un copil adoptat ca părinții lui să afle, dar nu știe cum să le spună
Ești un părinte adoptiv sau de plasament care ar vrea cu disperare să-și înțeleagă mai bine copilul și să se conecteze mai bine cu el? Aici vei avea ocazia să auzi direct de la cineva care a fost adoptat ce ar dori copiii tăi să îți spună, dar nu știu cum. Acest workshop va ajuta părinții să înțeleagă rănile respingerii suferite de copiii adoptați sau în plasament. De asemenea, vor avea ocazia să cunoască din sentimentele trăite și din marile întrebări pe care le au aceștia, multe dintre ele necomunicate direct vreodată. Vom vorbi de asemenea despre rolul părinților și modul în care îi pot ghida pe copii pentru a ajunge la vindecare.
(Julianna Citiriga – copil adoptat, asistent social Asociația “Un nou început”)

2. Masajul terapeutic al copilului
Un părinte sau îngrijitor poate câștiga încredere și o înțelegere mai profundă asupra modului în care se poate conecta cu copilul lui prin masaj, oferind și primind masaj în timpul cursului și experimentând personal beneficiul bunei atingeri.
(Janet Feavel – terapeut de masaj certificat și practicant în terapia nutrițională, a finalizat studii de specialitate în domeniul nutriției holistice, atingerii terapeutice/masajului și aplică aspecte ale terapiei prin atingere traumatică)

3. Construind capacitatea de relație a unui adolescent: impactul nesfârșit al traumei și pierderii
Creșterea și educarea adolescenților cu istoric de traumă poate fi o sarcină plină de provocări. Acest workshop subliniază importanța înțelegerii impactului traumei asupra dezvoltării unui adolescent; înțelegerea diferitelor tipuri de separare defensivă, dezvoltarea empatiei și înțelegere în gestionarea problemelor emoționale și comportamentale din viața unui adolescent. Participanții vor identifica cel puțin patru instrumente și strategii pentru a-și îmbunătăți calitatea relațiilor cu copiii care au istoric de traumă.
(Julie Cooper – manager parteneriate internaționale Back2Back Ministries, David Schooler – doctor în teologie, pastor senior și consilier la Back2Back Ministries)

4. Cum să mergi liber fără rusine și respingere
Majoritatea persoanelor care fie au crescut într-o zonă de conflict, fie au fost orfani, într-o instituție, vor avea probleme de rușine, respingere și abandonare. Este esențial ca aceștia să aibă acces la slujirea și sprijinul permanent, să aducă stabilitate emoțională și vindecare de la traume și răni din trecut, ajutându-i să se integreze pe deplin în societate și să trăiască o viață plină și sănătoasă. Acest workshop oferă o abordare biblică și practică cu privire la modul de abordare a traumei și a efectelor abuzului sexual și a modului în care trebuie să mergem fără rușine și respingere.
Kevin Luck – Director Fondator Al Fundației Turning Point Bulgaria și este de asemenea fondatorul Adopției și Evangheliei, supraviețuitor al abuzului sexual în copilărie și a suferit de rușine și respingere timp de 45 de ani.

5. Rețeaua “Romania 1:27”
ARFO încurajază pastorii și liderii să creeze o rețea de biserici locale care inspiră adopția și plasamentul familial în rândul creștinilor. Oferim instruire privind adopția sau plasamentul, educația parentală, îngrijirea copiilor care se confruntă cu traume și rolul bisericii pentru susținerea familiilor adoptatoare. Apoi, conectăm Bisericile locale cu ONG-urile care sunt acreditate să ofere servicii de îngrijire a copiilor aflati în situații de risc, pentru a oferi consiliere și ajutor pentru familiile adoptatoare sau de plasament. Pe scurt, ARFO, prin programul Romania 1:27 oferă cadrul, asistență, rețeaua globală și instrumentele necesare pentru a permite succesul acestui proces. Prin acest workshop vom discuta despre inițierea unei rețele locale de biserici și ONG-uri și beneficiile patreneriatelor pentru îngrijirea copiilor aflați în situații de risc.
(Adrian Stanciu – pastor, fondator ARFO)

6. Tratat de pace: înțelegându-te cu adolescentul
Pentru unii părinți, perioada adolescenței reprezintă un factor stresor, generatoar de tensiuni, conflicte, neînțelegeri între ei și propriile odrasle. Pubertatea și adolescența reprezintă etapa unei dezvoltări, care la determinat pe J.J.Rousseau să o caracterizeze ca vârsta celei de a doua nașteri, nașterea întru maturitate.Această etapă a căpătat denumiri diferite: criză de originalitate, furtună și stres, perioada uleiului încins, a marilor idealuri, vârsta de aur. Criza survine deoarece persoana nu reușeste pe baza echipamentului său bio-psiho-social, să treacă dintr-o dată de la stadiul de copil la cel de adult. La capătul acestei metamorfozări apare o nouă personalitate umană. Acestă vârstă constituie o etapă incendiară. Cea mai dificilă perioadă, este cea cuprinsă între 14-16 ani. Nu știi cum să gestionezi acestă etapă? Vrei să rămâi prieten cu adolescentul fiindu-i aproape, dar în același timp departe, înțelegându-l cum se percepe pe sine și lumea exterioară, si nu știi cum? Te invit cu drag să participi la workshop.
(Pîrnău Costel, un adolescent fără adolescență, licențiat în psihologie, masterand, sociologie)

WORKSHOP V – sâmbătă, 25 Noiembrie, 9:00 – 10:00

1. Rolul eredității și a mediului în dezvoltarea copiilor
Ereditatea sau mediul are un rol major în dezvoltarea copilului? Mulți ani la rând cei doi factori au fost puși în poziții antagoniste, ori ereditate, ori mediu. În prezent se încurajează o abordare holistică, în care atât ereditatea, cât și mediul au roluri importante în dezvoltare, chiar existând o relație dinamică și reciprocă între cei doi factori.
(Annamaria Balla – lect.univ.dr. psiholog)

2. Disciplinarea în cazul copilului ce a suferit traume
Acest worksop va aborda chestiuni importante întâlnite în modelarea comportamentului copiilor sau adolescentilor cu istoric de traumă. Deși tendința noastră este de cele mai multe ori să încercăm schimbarea comportamentului rapid acest workshop va pleda pentru abordarea shimbării într-o manieră mai profundă, țintind spre o transformare interioară finalizând cu comportamentul.
Creșterea copiilor și adolescentilor care au suferit traume nu este ceva ce se se poate rezolva rapid, ci mai degrabă un maraton de manifestare a grijei și dragostei.
(Corina Caba – Fondator și Director al Fundației Casa Speranței din Oradea, mamă a patru copii adoptați)

3. Rolul masajului și al nutriției în vindecarea copiilor cu traume
Există răni interoare ale unui copil pe care nu le puteți vedea cu ușurință că sunt rezultatul abandonului, al abuzului emoțional sau al celui fizic. Un angajament pe termen lung pentru exprimarea tactilă plină de iubire și al masajului terapeutic cu ajutorul nutriției poate avea beneficii în vindecare intensă și îndeplinește nevoile cele mai de bază ale copilului de a se simți în siguranță, confortabil și iubit. Numai atunci copilul se poate vindeca, se poate dezvolta în mod armonios și îi merge bine, îndeplinind visul de a fi complet și conectat.
(Janet Feavel – terapeut de masaj certificat și practicant în terapia nutrițională, a finalizat studii de specialitate în domeniul nutriției holistice, atingerii terapeutice/masajului și aplică aspecte ale terapiei prin atingere)

4. Pierdere și jelire în adopție
Ce se întâmplă când adopția eșuează? Cum facem față durerii pierderii copilului pe care îl considerai a fi “al tău”? În timp ce o adopție nereușită și moartea unui copil nu sunt la fel, există totuși multe similarități. Acest seminar va răspunde întrebării cum poți să te recuperezi după efectele unei adopții eșuate și a durerii ce o însoțește.
(Christian și Marie Burtt, părinți “aproape adoptivi”)

5. Călătoria către sănătatea spirituală și emoțională (I)
Studiile recente au arătat că cea mai influentă relație în viața unui copil este cu părintele lui/al ei sau cu cel care îi poartă de grijă. O relație puternică părinte-copil poate limita efectele traumei, poate spori independența și încrederea copilului și îl poate ajuta să exploreze viața pornind de la o bază sigură. Lucrând sau având grijă full-time de un copil cu istoric traumatic poate să îl coste foarte mult pe cel care are grijă de copil, dacă adultul nu este el însuși într-o stare emoțională și spirituală bună. Pe parcursul timpului petrecut împreună vom explora conexiunea dinamică dintre sănătatea emoțională și spirituală. Vom discuta despre cum arată această călătorie. Participanții vor pleca de la acest workshop cu o înțelegere mai profundă și cu instrumente pe care le pot folosi pentru a-și evalua propria sănătate emoțională și spirituală.
(David Schooler – doctor în teologie, pastor senior și consilier la Back2Back Ministries)

6. Atașament versus abandon. Cum poate fi prevenit abandonul copiilor de către specialiștii care lucrează cu tinere aflate în situații de risc
In cadrul acestui workshop vor fi prezentate rezultatele unui studiu longitudinal referior la relația mama-copil, studiu care s-a desfășurat în trei momente: 1) rezidența în Centrul Maternal, 2) perioada de monitorizare post-rezidențială și 3) reevaluarea relației mamă-copil după 15 ani de la plecarea din Centrul Maternal. Studiul pune în evidență rolul atașamentului în prevenirea abandonului și totodată prezintă modalitățile eficiente de intervenție ale unor specialiști precum asistenți sociali sau psihologi. De asemenea, workshopul își propune să implice participanții în analiza tipurilor de atașament, prin intermediul unor exerciții specifice.
(Rebeca Popescu – Doctor în Sociologie, asistent social principal cu experienţă de peste 17 ani în lucrul cu grupuri de risc, autoarea cărții ”Atașament versus Abandon. Rolul asistentului social în prevenirea abandonului copilului”, editura Tritonic, martie 2017)

WORKSHOP VI – sâmbătă, 25 Noiembrie, 10:15 – 11:15

1. Efectele aromaterapiei asupra creierului copilului traumatizat
Ți-ai dori să-ți vezi copilul mai fericit, plin de putere și conectat? Aromaterapia te poate ajuta ân acest sens. Cum? Simțul mirosului poate să ne ajute la armonia și sănătatea creierului, inimii și trupului copilului. Care este legătura dintre copii, creier, miros și stări emoționale și nu numai, e ceea ce veți afla în urma acestui workshop.
(Alina Muntean – Psiholog)

2. Rolul masajului în vindecarea copiilor cu traume. Curs pentru avansați
Creșterea copiilor cu istoric de traumă presupune cunoașterea profundă a efectelor traumei și învățarea modului în care să personalizați atingerea pentru a împlini nevoile speciale ale fiecărui stadiu de schimbare sau a diagnosticelor specifice.
(Janet Feavel – terapeut de masaj certificat și practicant în terapia nutrițională, a finalizat studii de specialitate în domeniul nutriției holistice, atingerii terapeutice/masajului și aplică aspecte ale terapiei prin atingere traumatică)

3. Prizonierul din castel: Cum contracarăm influența traumelor din copilărie asupra vieții noastre?
Experiențele cu puternic impact negativ trăite în copilărie, vorbele, comportamentele celor care ne-au îngrijit, ajung să structureze mintea noastră subconstientă, care este responsabilă de modul în care gândim și ne manifestăm în viața adultă, într-o mare măsură. Mulți oameni ajunși la maturitate realizează că nu își trăiesc viața pe care și-o doresc. Constată o incongruență între viață interioară și cea exterioară. Se simt copleșiți de sentimente de vinovăție, rușine, dezamăgire și tristețe. Observând cu stupoare cum reproduc cu fidelitate, la vârsta adultă, aceleași paternuri cognitiv-comportamentale ale părinților sau a celor care i-au îngrijit, spunându-și în copilărie că nu le vor repeta niciodată. Prezența traumelor întipărite în copilărie în subconștient ne împiedică să ajungem la adevăratul nostru sine și să ne desăvârșim potențialul creator. Cum ne putem debarasa de ele?
(Pîrnău Costel, un fost traumatizat emoțional, afectiv, fizic, un abandonat, licențiat în psihologie, masterand, sociologie)

4. Condiția psiho socială a tinerilor de peste 18 ani care parasesc sistemul de protecție socială. Aspecte privind adaptarea lor la viața indepententă
Societatea, în ansamblul său, instituțiile sociale, au fost interesate, în ultimii ani, de diminuarea numărului copiilor abandonați și ameliorarea climatului din centrele sociale, dar, condiția tinerilor de peste 18 ani care, în conformitate cu legea, trebuie să părăsească instituțiile de protecție socială, a fost mai puțin abordată sub aspectele sale particulare. Ne gândim, concret, la modul în care acești tineri sunt sprijiniți efectiv de către personalul din instituții, în procesul natural de formare a deprinderilor pentru viața independentă spre care pășesc. De multe ori, cele mai simple aspecte comportamental-atitudinale, de relaționare și integrare socială, deprinderi privind igiena personală, cea de autogestionare a relației cu ceilalți și cu sine, deprinderile privind activitatea școlară, cele cu privire la activitățile gospodărești etc., le sunt acestor tineri, dacă nu străine, prea puțin cunoscute și manifeste. Tocmai aceste aspecte au determinat o aplecare a studiului nostru spre această categorie a copiilor instituționalizați, având în vedere faptul că, dacă aceștia nu pot să urmeze studiile de tip universitar sau nu au o pregătire profesională minimă într-un domeniu anume, cu greu vor reuși să desfășoare o activitate care să le asigure venitul suficient pentru un trai decent, o viață independentă, incluzând aici și accesul la o locuință. Dacă nu va reuși integrarea socială, tânărul din instituții va rămâne, pe mai departe, fie dependent de suportul social, în situație de șomaj, ori atras chiar spre grupuri infracționale. Ca urmare, se impune o mai accentuată atenție a instituțiilor cu responsabilitate în domeniul protecției sociale spre acest segment de tineri în condiție de vulnerabilitate socială ridicată.
(Morcan Oana – lect.univ.dr. & Conf.univ.dr Oprea Maria, Catedra de StiintePsiho-socio-umane a Universitatii de Vest “Vasile Goldis” din Arad)

5. De ce adopția nu este “a doua opțiune”
Povestea unei familii de americani cu cinci copii biologici care au adoptat o fetiță de cinci ani dintr-un orfelinat din România. De ce o familie care are deja trei baieți și două fete ar mai vrea să adopte încă un copi? Workshopul vorbește despre cum făcând încă un loc la masă, completează familia.
(Bonnie Klein – mamă adoptivă)

6. Călătoria către sănătatea spirituală și emoțională (II)
Studiile recente au arătat că cea mai influentă relație în viața unui copil este cu părintele lui/al ei sau cu cel care îi poartă de grijă. O relație puternică părinte-copil poate limita efectele traumei, poate spori independența și încrederea copilului și îl poate ajuta să exploreze viața pornind de la o bază sigură. Lucrând sau având grijă full-time de un copil cu istoric traumatic poate să îl coste foarte mult pe cel care are grijă de copil, dacă adultul nu este el însuși într-o stare emoțională și spirituală bună. Pe parcursul timpului petrecut împreună vom explora conexiunea dinamică dintre sănătatea emoțională și spirituală. Vom discuta despre cum arată această călătorie. Participanții vor pleca de la acest workshop cu o înțelegere mai profundă și cu instrumente pe care le pot folosi pentru a-și evalua propria sănătate emoțională și spirituală.
(David Schooler – doctor în teologie, pastor senior și consilier la Back2Back Ministries)

Close Menu

Lina Botnari locuiește în Chișinău, Republica Moldova. Este absolventă a Universității de Stat din Moldova, Facultatea de Asistență Socială. În 2005 a obținut titlul de magistru în Asistență Socială, la aceiași Facultate. Este manager resurse umane la un Centru medical creștin din Chișinău și Coordonator al proiectului „Casa de copii de tip familie” al UBCEB din Moldova.
Are 3 copii bilogici, iar de 2 ani este părinte de plasament pentru 4 copii rămași fără îngrijire părintească.
Visul ei este ca fiecare copil din Republica Moldova și de pretutindeni să crească într-o familie sănătoasă și iubitoare.

De mic a avut o pasiune pentru spectacole de magie. Avea 7 ani cand a incercat primul numar de magie si spune ca vecinele, fratii si inclusiv mama au ras cu pofta de isprava sa de atunci.

Abia la varsta de 19 ani s-a implicat cu adevarat in lumea misterioasa a magiei, iar in 2003 a absolvit scoala de magie din Viena: Certificate Training Central Europe Vienna-Austria.
Intr-un cuvant a devenit magician adevarat cu acte.

Magicianul Robert Tudor practica atat spectacole de magie pentru copii cat si spectacole mari de magie pentru adulti in toata tara, iar telul lui este sa prezinte un spectacol plin de vitalitate si cu un suflu proaspat.

Este un iluzionist sau daca vreti magician, are foarte multe spectacole de magie dar si aparitii TV, practica arta iluzionismului, dar este si un actor de comedie, interactioneaza foarte mult cu publicul. Magician, el chiar face spectacole de magie grozave la petreceri de copii sau show-uri de magie pentru adulti, evenimente corporate, prezentari de produse, cluburi, cazinouri, etc.

Robert Tudor se mandreste cu un portofoliu complex de evenimente, numere de magie, tipuri diferite de spectacole de magie, el fiind atat un magician pentru copii, cat si un magician pentru evenimente corporate si iluzionist.

Magicianul Robert Tudor spune: “Nu e nimic altceva care sa ma faca mai fericit decat sa raspandesc bucurie si zambete prin magie iar pentru mine, ca magician, este o onoare de fiecare data cand sunt in fata publicului si prezint spectacole de magie.

Imi plac numerele de magie, showurile cu magie, lucrurile spontane, magice, trucurile cu carti, aparitiile si disparitiile de obiecte sau persoane, imi plac rasetele, zambetele, imi plac oamenii iar ceea ce ma face cel mai fericit este ceea ce iubesc sa fac!”

Magda s-a nascut intr-o familie cu 12 copii undeva in judetul Prahova. Au gustat copilaria la tara, greutatile de a se creste unii pe altii dar si bucuriile de a fi mereu impreuna si de a imparti tot ce aveau. Erau si ei abonati la “ajutoare” din Norvegia. Si au avut familii de crestini care au pus un umar de ajutor ca ei sa aiba cele necesare si sa creasca mari. Astazi, dupa multi ani de lucru in comunicare online si publicitate a hotarat sa se mute in judetul Vaslui si sa scrie zilnic povesti despre un dintre cele mai sarace zoe ale Uniunii Europene. A plecat din Bucuresti cu aproape nimic in buzunar insa si-a zis ca sigur are ceva de facut acolo ca sa conteze, sa aiba sens pe lumea asta si pe cea de dincolo. A infiintat Asociatia Dragoste Desculta si tine legatura cu mii de donatori din toata lumea care pun usor umarul la sustinerea familiilor ca acestea sa ramana intregi, nestirbite de un sistem care se grabeste sa ii ia in plasament pe copiii care nu au de toate acasa. Dupa 2 ani in zona, e membru al Comisiei Consultative a orasului Negresti si are un cuvant de spus in apararea familiilor defavorizate. “Stiti ce are Vasluiul si nu mai are nimeni, nicaieri? Cele mai misto privelisti prin sipcile de la wc-ul din fundul curtii. Iubesc ochii adanciti in orbite ai batranilor si obrajii zbarciti de vant care isi fac curaj pentru un zambet atunci cand le spui ca vrei sa le oferi ceva bun. Iubesc ochii curiosi ai copiilor care se trezesc nascuti intr-o viata in care nimeni nu le promite un start prea bun (dar ei inca nu stiu asta). Iubesc iubirea care se naste in mine de cand m-am atasat de niste oameni care “nu merita” si pentru care toata lumea imi spune ca ma consum degeaba. E-o altfel de dragoste. E dragoste desculta. “

Emanuel Adrian SÂRBU este doctor în teologie (Universitatea din București, 2010), și în sociologie (2016). Este conferențiar universitar la Facultatea de Teologie Baptistă, profesor
asociat la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială și conducător de doctorat la Școala Doctorală de Teologie și Studii Religioase, toate din cadrul Universității din București. De
asemenea, este șeful Serviciului pentru Relația cu Societatea Civilă și alți Actori Sociali din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București. Este fondatorul și
moderatorul unui grup virtual de suport pentru suicidari, membru fondator al Asociației de Suicidologie din România și al Asociației Euthopia. Are peste 40 de articole publicate în
reviste de specialitate din domeniile teologiei, sociologiei și asistenței sociale, și opt cărți, printre care: Suicidologie integrativă; Suicidul. O analiză teologică; Metode de cercetare în
sociologie (co-autor), The Substance Use and Social Factors in Bucharest 2012-2013 (co-autor); Conduita deliberat auto-distructivă. Abordări teoretice; Pe urmele lui Durkheim. Harta sinuciderii în România post-comunistă.

Adiel Bunescu locuieste in Bucuresti, este căsătorit cu Simona și impreuna au patru copii: Erica, Sara, Vlad si Moise. A absolvit Facultatea de Relații Comerciale și Fianaciar-Bancare din cadrul Universității Româno-Americane și a obținut un Master of Divinity de la Moody Graduate School (Moody Bible Institute).

Timp de șapte ani a lucrat cu tinerii și studenții și a contribuit la plantarea bisericii Missio Dei din Bucuresti. In prezent este pastor al Bisericii Missio Dei, precum și coach & trainer. În toate aceste roluri își îndeplinește vocația de a fi alături de oameni pentru a-i ajuta să se dezvolte, să își găsească direcția si sa isi atinga scopurile in viata personala, in afaceri sau in lucrarea crestina.

Împreună cu soția și copiii, Adiel a decis să primească în plasament si apoi sa adopte un copil cu mari probleme medicale, înțelegând că dragostea lui Dumnezeu ne învață să iubim la rândul nostru în modurile cele mai practice.

Formator acreditat și a susținut cursuri de îngrijire competentă a copiilor cu istoric de traumă pentru sute pe părinți adoptivi, familii de plasament, educatori și voluntari ca parte a Academiei de Training din cadrul Asociației Tzuby’s Kids, unde este membru fondator. Pasiunea Mirelei este de a înțelege modificările care au loc în biologia şi psihologia copilului care a suferit abuz, neglijare severă, abandon și de a ajuta părinții și îngrijitorii copiilor să contribuie la vindecarea acestora. Convingerea Mirelei este că dreptul fundamental al fiecărui copil este să crească într-o familie permanentă în care copiii să-și găsească apartenența, siguranța și echilibrul psiho-afectiv atât de necesar recuperării traumelor suferite.

Născută și crescută în Kherson, Ucraina, Olha a absolvit Institutul de Formare Pedagogică, fiind licențiată în predarea limbilor engleză și germană. Pe lângă dorința de a stăpâni limbile, această pregătire i-a animat și dragostea pentru copii. Olha a absolvit un master în slujire practică de la Institutul de formare a lucrătorilor creștini (TCM) din Viena, Austria. Acolo și-a descoperit entuziasmul de a-i ajuta pe oamenii mari și mici să își găsească pasiunea în viață și să o urmeze din toată inima.

În 2003, Olha lucra la leagănul „Casa mea” din Kherson, Ucraina, o organizație care îi ajută pe copii să găsească familii, organizează activități de instruire pentru părinții adoptivi și lucrează cu orfelinate. Olha adoră să vadă copiii în familii fericite: “Este o plăcere să fii parte a procesului de pregătire și de a ajuta părinții să se adapteze, să învețe să aibă încredere și să dezvolte relații cu copiii”.

Olha este pasionată de fotografie, călătorii, scris și călărie. În prezent, locuiește în Kiev, Ucraina.

1. Cazare Ibis Palatul Parlamentului
Perioada:  06-09 Noiembrie 2019
Tarif preferențial, valabil pentru acest eveniment:
SINGLE  – 59 EURO/camera/noapte
DOUBLE  – 67 EURO/camera/noapte
Tarifele includ mic dejunul stil bufet suedez și TVA.
Tariful nu include taxa locala de 1%.
Rezervarea se face în baza unui formular de rezervare în limita locurilor disponibile
>>Formular<<
Telefon 0214011000

2. Book a Rest
Tarif 35 lei persoană (fără mic dejun)
Disponibilitate:
5 camere – Family standard – pat matrimonial + pat etajat
4 camere – Dormitor – 2 paturi etajate/cameră
2 camere – Double standard – pat matrimonial
2 camere – Twin – 2 paturi separate
2 camere – Triple
1 cameră – 6 persoane – paturi etajate
Rezervarea pentru Book a Rest se face la nr tel: 0743667477 (Vlad) menționând “Conferință ARFO” în limita locurilor disponibile.

3. Air BNB

Aveam 15 ani când tata a fost diagnosticat cu leucemie, și familia noastra mică, modestă, dar unită a fost zdruncinată. Și aveam 23 de ani când, într-o zi de iulie, tata a plecat către destinația lui finală.

Am aflat atunci ce înseamnă să fii copleșit de durere și să nu ai habar ce să faci cu ea. Să nu ai un ghid, o hartă pentru momentele în care e atât de greu încât simți că te dezintegrezi, și să te simți neputincios când cei dragi ai tăi suferă și nu știi ce să faci să le fie mai bine.

Și mai ales, am văzut ce înseamnă să ți se ofere clișee, platitudini, și să ți se spună mai clar sau mai voalat să get over it.  Să fiu supărată pe Dumnezeu și apoi să-L descopăr bun și iubitor atunci când eu nu meritam, și să mă îndrăgostesc mereu și mereu de El.

De atunci până acum s-au mai întâmplat multe lucruri în viața mea care m-au modelat.

Am trăit câțiva ani în America, am făcut un copil, am împlinit 15 ani de căsnicie fericită.

Am citit câteva mii de cărți, am și scris vreo două.

Am făcut mai multe școli (pe care le poți vedea aici), și am început și să predau la un colegiu din America.

Am peste cinci mii de ore de terapie cu clienții mei.

Ce altceva ai putea să mai știi despre mine?

Îl iubesc pe Dumnezeu – nu atât cât ar trebui și cât merită, dar oricum, mult. Dar nu așa de mult cum mă iubește El pe mine.

Nu numai că îmi iubesc familia, dar îmi și place de ei.

Soțul meu, Ben, e omul care m-a influențat cel mai mult și pe care îl admir cel mai mult.

Beau cafea și ceai. Colecționam ceainice și căni de ceai, dar m-am oprit că am prea multe.

Gândesc în engleză mult.

Nu mă uit la filme, nu-mi plac, prefer de departe să citesc. Dar știu pe dinafara toate replicile din Seinfeld și The Office.

Îmi plac lucrurile vechi și-mi sunt tare dragi bătrânii.

Îmi plac câinii în teorie, dar în practică I’m a cat person.

Îmi place biserica mea și îmi sunt tare dragi oamenii de acolo.

I hate social media, dar n-am încotro.

Știu să cânt la mandolină (but I’m really, really bad).

My sister is the funniest person I know.

My biggest fear is failing as a mom and wife.

După ce mor, mi-ar plăcea să se spună despre mine că am încurajat oamenii și că în momente de răscruce, i-am ajutat.

Mă liniștește profund adevărul că Dumnezeu e în control, și că I’m safe in the big picture.

Iulian Bulai  este licențiat în arte vizuale, a studiat în Norvegia şi Portugalia. Pasionat de interferențele dintre cultură, societate şi politică, are un masterat în arte vizuale obținut în China şi Norvegia, precum şi un masterat în relații internaționale şi diplomație culturală obținut în Germania şi Italia.

Iulian Bulai a fost stagiar în cadrul Serviciului European de Acțiune Externă, și este implicat în proiectele de incluziune sociala a „Fundației umanitare PACEA” din Roman.

Începând din anul 2016 este deputat în Parlamentul României. Una dintre inițiativele sale este îmbunătățirea legii adoției visul său fiind o viață mai bună pentru fiecare copil din țara noastră.

Dr. David și Jayne Schooler și-au început călătoria în lumea adopției în 1978, cu o întrebare simplă adresată de un tânăr în biserica lor.“Ați dori să deveniți părinții noștri adoptivi?” a întrebat el. Răspunsul lor a fost “da”, și așa a început o nouă direcție în lucrul cu copiii și tinerii. Mai târziu, în 1983, cuplul a luat în plasament și apoi l-au adoptat pe fiul lor Ray, la vârsta de 16 ani. Fiica lor biologică, Kristy, este de asemenea un susținător adopției.

David are o experiență de peste 40 de ani în domeniul pastorației și consilierii. El a fost pastor senior în biserici din Missouri și Ohio și în prezent este consilier la Back2Back Ministries. Mare parte din timpul său se ocupă de adulții care au traume din copilăria timpurie și care au avut un impact major în viața lor. Atât David cât și Jayne sunt recunoscuți la nivel național și internațional drept vorbitori/formatori în domeniul traumei, adopției și asistenței maternale. David deține un doctorat în teologie, specializarea consiliere pastorală.

Jayne este un trainer național și internațional în domeniul traumei, adopției și al asistenței maternale. Ea muncește ca specialist în dezvoltarea copilului la “Back2Back Ministries”. A fost prezentă la numeroase conferințe naționale și internaționale și face parte din Programul de Formare pentru Bunăstarea Copiilor din Ohio. A primit numeroase premii naționale pentru munca ei. Jayne este autor/coautor a opt cărți în domeniul protecției copilului, dintre care: “Wounded Children, Healing Homes: How Traumatized Children Impact Adoptive and Foster Parents” și “Telling the Truth to Your Adopted or Foster Child: Making Sense of the Past”.

Implicarea internațională ale familiei Schooler îi poartă în mod regulat în mai multe țări, incluzând: Haiti, Nigeria, Mexic și India. De asemenea, recent au ținut cursuri de formare în Coreea, Ucraina, Kîrgistan, Armenia, Rusia și Polonia. De curând, două dintre cărțile sale au fost traduse în limbile rusă și poloneză. Deține o diplomă de master în consiliere pe probleme de viață.

Alexandra Nadane a studiat la Facultatea de Comunicare și Relații Publice (SNSPA) din București și este Președinte al Asociației „Studenți pentru viață”. A realizat că femeile aflate în criză de sarcină au nevoie de încurajare și de informare, însă acestea două nu sunt suficiente și că este mare nevoie de sprijin concret. Așa a apărut în anul 2013 ’’Asociația Studenți pentru viață’’, o asociație studențească înființată cu scopul de a oferi sprijin tinerelor și adolescentelor aflate în situații de criză și de a pregăti, de a forma și informa tinerii pentru viață, pentru familie și pentru integrare socială.
Încurajează voluntariatul care pentru Alexandra înseamnă responsabilitate socială, dar și un mod de a fi care vine din conștiința oamenilor că schimbarea începe de la propria persoană.

Medicul Cătălin Cîrstoveanu este șeful secției de Terapie Intensivă Nou Născuți din cadrul Spitalului clinic de urgență pentru copii ’’Marie Curie’’. Este inițiatorul unui proiect de succes, Clinica de Cardiochirurgie Pediatrică și a refăcut de la zero secția de terapie intensivă pentru nou-născuți. Și-a dedicat viața salvării celor mai mici și vulnerabili.

“Ca să fii un doctor bun”, crede el, “îţi trebuie să îţi imaginezi în locul persoanei pe care o tratezi, mama, tatăl, sora, soţia sau copilul.” Are suport practic și emoțional din partea familiei iar cel mai mult îl motivează copii și soția sa.

Convingerea lui este: ’’Ca să ştii ce este un copil pentru tine, nu pot să-ţi spun că e obligatoriu să ai şi copii acasă, dar cred că pierzi ceva dacă nu ai un copil acasă. Am convingerea personală, intimă, că atâta timp cât faci în consonanţă lucrurile cu Dumnezeul în care te încrezi, nu au cum să fie rele lucrurile.’’

Adiel Adi Bunescu locuiește în București, este căsătorit cu Simona și împreună au trei copii: Erica, Sara și Vlad. A absolvit Facultatea de Relații Comerciale și Financiar-Bancare Interne și Internaționale și a obtinut un Master în teologie de la Moody Theological Seminary în Chicago.

Este pastor al Bisericii Missio Dei București, precum și coach & trainer. În toate aceste roluri își îndeplinește vocația de a fi alături de oameni pentru a-i ajuta să se dezvolte și să își găsească direcția în viața.

Împreună cu soția și copiii, Adiel a decis să primească în plasament un copil cu mari probleme medicale, înțelegând că dragostea lui Dumnezeu ne învață să iubim la rândul nostru în modurile cele mai practice.

Ștefan Micliuc, este căsătorit și are 4 copii. Este absolvent al Christian Life College din SUA. Urmând dorința și motivația de a ajuta copiii abandonați din România, împrună cu soția sa a fondat Fundația Kiwi Casa Bucuriei, unde este Director de programe.

Datorită experienței acumulate în activitatea pe care a avut-o cu organizații internaționale, a lucrat la elaborarea și implementarea unor parteneriate cu organismele interesate în domeniul protecției copilului, atât din țară cât și străinătate. A avut satisfacția de a găsi parteneri pe termen lung, viabili, gata să-și aducă aportul la împlinirea țelurilor pe care și le-a propus.

În prezent, Stefi este Președintele Alianței România fără Orfani iar focalizarea sa este să propulseze ARFO în a deveni un partener de încredere în relațiile cu autoritățile din domeniul protecției copilului, cu biserica și societatea civilă care să ofere soluții practice în problematica copiilor aflați în situații de risc.

Paula Herlo, senior corespondent si producator al emisiunii „Romania, te iubesc!” dezvăluie în fiecare duminică, prin intermediul unor anchete, probleme grave care afectează societatea românească.
Paula Herlo lucrează la ProTv din 1998, iar profesionalismul de care a dat dovadă în campania Tu ştii ce mai face copilul tău? au adus pentru Ştirile ProTv în 2008 mult-râvnitul premiu Emmy, la secţiunea news, în cadrul unei gale care a avut loc la New York. Este, de asemenea, coordonatoarea campaniilor Avem viaţă în sânge şi Vreau şi eu părinţii mei, în urma cărora a fost înfiinţat Registrul Donatorilor Neînrudiţi şi a fost modificată Legea adopţiei. A coordonat și alte campanii de succes: Romania, sa fii sanatoasa! care vorbea despre bolile sistemului sanitar, iar in 2014 a adus pentru prima dată în atenția publicului și a autorităților situația bătrânilor singuri prin intermediul campaniei Tu știi ce mai fac părinții tăi?

În paralel, desfăsoară acțiuni de voluntariat în cadrul Asociației Dăruiește Viață. Prin campaniile derulate la Știrile PROTV a reușit să strângă trei milioane de euro care au fost investite în spitalele din România în beneficiului bolnavilor de cancer. Cu aceste fonduri s-a construit primul Laborator de Citogenetica Moleculară din România pentru diagnosticarea în profunzime a cancerului. A fost dotată secția de terapie intensiva a Spitalului de Oncopediatrie Louis Turcanu din Timișoara unde s-a amenajat și o bancă de celule stem. De asemenea, a fost triplată capacitatea de transplant medular prin investițiile de aproape două milioane de euro în Spitalul Fundeni din București, Spitalul Universitar de Urgență București și Clinica Louis Țurcanu din Timișoara. Sume importante au fost cheltuite și pentru dotarea cu aparatură modernă a secției de neonatologie a Maternitații Polizu din București.

Premii castigate:

2008 – Premiul Emmy pentru campania “Tu stii ce mai face copilul tau?” – New York
2008 – Premiul IAA pentru campania “Tu stii ce mai face copilul tau?”
2009 – Premiul NAB pentru doua dintre cele patru campanii laureate: “Exista viata dupa moarte” si “Tu stii ce mai face copilul tau?” – Las Vegas
2010 – Premiul Scolii Europene de Oncologie pentru campania “Avem viata in sange”
2010 – Premiul TV Mania pentru campania “Avem viata in sange”
2011 – Premiul IAA alaturi de echipa emisiunii “Romania, te iubesc!”
2011 – Premiul FNOPC pentru campania “Vreau si eu parintii mei”
2012 – Premiul pentru jurnalism TV – Gala Medica
2012 – Premiul PR Award pentru campania “Vreau si eu parintii mei”
2012 – Premiul Galei Participarii Publice pentru campania “Vreau si eu parintii mei”
2013 – Premiul Galei Oameni pentru Oameni pentru sustinerea campaniei “Dar din dar se face viata” a Asociatiei Daruieste Viata
2014 – Premiul pentru jurnalism – Gala Nationala a Excelentei in Asistenta Sociala
2015 – Premiul Femeia Anului pentru Jurnalism Social al Galei Avantaje

Oana Morcan, este căsătorită și are un copil. Este Lect. univ. dr. la Universitatea de Vest ’’Vasile Goldiș’’ din Arad.

Consideră că, prin formarea sa de competenţe în trei domenii de activitate: asistenţă socială- psihologie- sociologie, îi vor permite atingerea unor rezultate remarcabile atât în calitatea de asistent social de teren cât şi în plan ştiinţific, prin interesul de a fi un activist pentru schimbarea legislaţiei adopţiei, respectiv prin întreprinderea şi publicarea unor cercetări relevante în domeniu.

Oana este un asistent social cu vocaţie – orientat şi ancorat în realitatea problemelor sociale, militant al drepturilor copilului, dar mai ales focalizat pe dreptul fiecărui copil la “a avea o familie”.

Liviu Mihăileanu s-a alăturat echipei ARFO din iunie 2015 ca reprezentant al Alianţei pentru acţiuni de lobby şi advocacy.

Liviu este coautor al primei cărţi despre activitatea de lobby din România (“Reglementarea activităţii de lobby. În anticamera influenţei“, Ed. C.H. Beck, 2009) precum și al primului studiu care pune în oglindă opiniile lobbyiştilor, ale politicienilor şi a opiniei publice din România (“Lobby în România“, 2012). Având o experienţă de 17 ani în management şi consultanţă, a oferit asistenţă pentru conformarea instituţiilor publice cu reglementările Uniunii Europene şi a derulat proiecte majore în managementul riscului şi de conformitate.

În prezent, coordonează operaţiunile din Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi India ale unui serviciu de management al cunoaşterii din cadrul unei firme multinaţionale de consultanţă şi este co-fondator al Asociaţiei “Tzuby’s Kids”, prin care sprijină promovarea adopţiei şi integrarea copiilor abandonaţi în familii.

Liviu este căsătorit şi are doi copii în plasament familial. Împreună cu soţia lui, sunt formatori acreditați ANC/CNFPA şi membri ai Consorţiului de Traumă al ARFO. Începând din decembrie 2015, au început să susţină cursuri de gestionare a comportamentului copilului cu istoric de traumă, ca parte a Consorţiului. Cursurile sunt bazate pe metodologia TBRI (Trust-Based Relational Intervention®), dezvoltată de Dr. Karyn B. Purvis şi Dr. David R. Cross în cadrul TCU Institute of Child Development.

Kerri are peste 26 de ani investiți în identificarea soluțiilor pentru familiile și copii deserviți de US Child Welfare System. Lucrează de 13 ani la Olive Crest ca Director Executiv responsabilă de plasamente si adopții, dezvoltând programe de asistență a familiei și copiilor. În această perioadă la Olive Crest, a avut privilegiul de a ajuta la finalizarea a peste 2600 de adopții.

Specializarea lui Kerri a fost din totdeauna grija pentru familie și echiparea părinților pentru a ajuta copiii să depășească cu bine traumele suferite în primii ani. Activitățile sale cuprind în special instruirea angajaților în cele mai eficiente metode de îngrijire, asistarea familiilor adoptatoare și asigurarea exelenței în programul național.

Modul preferat de a petrece timpul al lui Kerri este reprezentat de orice poate face alături de fiica ei, Makenna, și a recentului ginere dobândit, Dylan.

Katie lucrează la Olive Crest de 4 ani jumătate ca Asistent Social pentru Adopții. Este pasionată de găsirea de familii iubitoare și terapeutice pentru toți copii în nevoie și în special pentru copiii fragili din punct de vedere medical, care sunt greu de plasat.

Katie este formator specializat pe probleme de atașament și alte aspecte cheie ale plasamentului și adopției de fiecare dată având scopul de a ajuta familiile și copiii să prospere și să reconstruiască relații puternice și sănătoase. Ea crede în puterea vindecătoare a relațiilor sănătoase și echipează familiile ei cu abilități pentru a ajuta copiii să-și depășească traumele.

Katie este, de asemenea, un pilot de curse licențiat și se bucură să-și petreacă timpul liber participând la curse de raliu.

Jessica Valdez este în prezent Director de Programe de Plasament și Adoptie la Olive Crest din Los Angeles, California. După ce a terminat facultatea de psihologie în anul 2000, a venit ca stagiar și tocmai s-au împlinit 16 ani de când lucrează la Olive Crest.

În 2005, a terminat Masterul în Asistență Socială la Universitatea de Stat din California din Long Beach și a fost cea care a demarat și coordonat Programul de Servicii de Suport si Promovare a Adoptiei, program care a deservit cu succes peste 650 de familii.

În 2010, Jessica a fost coautor al unui proiect pentru a începe Digital Storytelling Program pentru tineri adoptați. De atunci, mai mult de 56 de persoane și-au împărtășit perspectivele lor puternice sub forma unor filmulețe de 2-4 minute, încurajând vindecarea care vine din împărtășirea poveștilor unii cu alții.

Jessica s-a născut și a crescut într-un oraș mic chiar în afara Los Angeles-ului. Tatăl ei a fost pastor timp de 30 de ani, și împreună cu mama ei, a dezvoltat și a încurajat valorile credinței, familiei și slujirea altora.

Jedd Medefind iubește să împărtășeasca aventura vieții  împreună cu soția sa, Rachel. Îi place mult să privească meciurile de lupte cu cei cinci copii – Siena, Marin, Eden, Lincoln, și Phoebe. Cel mai mult dintre toate, el dorește să reflecte inima lui Iisus Hristos în toată viața.

Jedd crede că dragostea pentru orfani transformă. Atât personal, cât și prin exemplul altora, el a văzut că viețile sunt întoarse cu susul în jos, când creștinii reflectă inima lui Dumnezeu pentru orfani, prin adopție, asistență parentală profesionistă și îngrijirea orfanilor la nivel mondial. Acest tip de dragoste transformă nu numai orfani, ci și pe aceia care își deschid inimile și casele lor. Bisericile pot fi transformate de asemenea, mișcând întreaga comunitate de la o religie concentrată pe sine la o credință de dăruire de sine. În cele din urmă, atunci când cei din jur văd Evanghelia întruchipată în acest fel, și ei sunt transformați. Dorind să impulsioneze acest tip de transformare prin Biserică, Jedd slujește în calitate de președinte al Alianței Creștine pentru Copiii Orfani.

Înainte de acest rol, Jedd a slujit la Casa Albă ca și asistent special al președintelui George W. Bush, conducând Biroul de inițiative comunitare bazate pe credință.

În acest post, el a supravegheat eforturile de reformă în întreaga guvernare pentru a face parteneriate, bazate pe comunitate și credință, în toate eforturile federale de a ajuta pe cei nevoiași, de la reintrarea prizonierilor la asistarea celor bolnavi de SIDA la nivel mondial. Așa scria “Review Politice Harvard”, aceste reforme ” au schimbat în mod fundamental strategia guvernului pentru îmbunătățirea vieții cel dezavantajați …”

Anterior, Jedd a avut o serie de posturi în cadrul departamentului de stat din California. De asemenea, el a ajutat la stabilirea “Proiectului Reînnoirea Comunității din California”, care a consolidat organizațiile nonprofit, în unele dintre cele mai dificile comunități ale statului. El a lucrat, a studiat și a slujit în mai mult de treizeci de țări, cu organizații variind de la Price-Waterhouse la Moscova, la Christian Life Bangladesh.

Jedd a scris numeroase articole și patru cărți, inclusiv Upended și Four Souls. Cea mai recentă carte a sa, Becoming Home, oferă o scurtă explorare semnificativă a modului în care familiile și comunitățile pot îmbrățișa copiii vulnerabili cu înțelepciune și dragoste prin adopție, asistență parentală profesionistă, mentorat și nu numai. Jedd Medefind și soția sa, Rachel, locuiesc în centrul Californiei cu cei cinci copii.

Izidor Ruckel a fost unul dintre copiii abandonati, neglijați din Spitalul Copiilor Irecuperabili din Sighetul Marmației. El s-a născut sănătos, al treilea copil în familia sa, dar a devenit grav bolnav la vârsta de 6 luni. După un timp de lungă durată în spital, picioarele sale au devenit răsucite, iar medicii au spus părinților că are o boală necunoscută. Părinții săi l-au lăsat acolo și nu s-au mai întors.

Izidor a supraviețuit condițiilor îngrozitoare: ’’Dacă făceai orice care îi supăra cât de puțin, fie te îndopau cu medicamente, fie te băteau sau te puneau în cămașa de forță – orice să te facă să taci”, povestește el.

În anii aceia, tot ce-și dorea era să scape de orfelinat. La vârsta de 11 ani, Izidor a fost adoptat de o familie americană. Ca un adolescent nou adoptat, el a luptat pentru prietenii săi de la orfelinat să vină în America, de asemenea.

Izidor crede în dragostea necondiționată a lui Dumnezeu și sprijinul constant al părinților săi adoptivi. Aceștia l-au ajutat să treacă peste traumele din copilărie și i-au permis să ducă o viață independentă și productivă.

In anul 2001, Izidor vine în România, unde iși vizitează familia biologică. A vizitat, deasemenea, orfelinatul în care a crescut. Excursia în România la inspirat să scrie autobiografia sa, ’’Abandonat Pentru Viață’’ și are speranța că povestea lui ar putea ajuta alți orfani să scape.

Înarmat cu pasiune pentru a da glas celor rămași în urmă, a devenit un activist care se zbate pentru copii care încă se află în instituții. Este hotărât ca ei să nu trăiască ororile copilăriei sale și vrea să îi ajute în același fel în care a fost și el ajutat odată.

Florin Ṭibu a absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași în anul 2001 și și-a continuat studiile în psihologie aplicată cu un program postuniversitar de un an la Universitatea Hope din Liverpool, Marea Britanie. Din 2007 până în 2010 a urmat un program de doctorat în psihopatologie infantilă la Universitatea din Manchester, Marea Britanie.

Florin are o experiență de 15 ani în derularea de proiecte de cercetare în România și Marea Britanie, timp în care a lucrat cu copii cu vârsta cuprinsă între 0-16 ani crescuți in medii de risc, precum institutionalizare și stres prenatal. Ariile principale de interes stiintific ale lui Florin sunt efectele experiențelor adverse timpurii asupra dezvoltării copilului, în special dezvoltare cognitivă, atasament, psihopatologie și reactivitate fiziologică. Florin a publicat rezultatele muncii sale științifice în jurnale internationale prestigioase, precum Development and Psychopathology, Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America si Psychological Medicine. De asemenea, Florin ține ocazional și prelegeri în tară și străinatate pe temele sale de interes.

Din 2011, Florin este Cercetator Postdoctoral în cadrul Bucharest Early Intervention Project (BEIP), primul studiu randomizat de studiere a efectelor interventiei de tip plasament în asistența maternală a copiilor institutionalizați, iar din 2015 este și Lector în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației a Universității din Bucuresti, unde predă studenților masteranzi cursuri de dezvoltarea copilului și psihopatologie.

Forica Cherecheș este din Oradea, mamă a patru copii și bunică a patru nepoți. Pentru Florica, ’’familia reprezintă averea ei cea mai de preț și cea mai mare realizare!’’ Și-a început cariera ca inginer la Înteprinderea de mașini-unelte și de aici au urmat mai multe funcții politice și administrative. A participat de-a lungul anilor la diferite cursuri și seminarii de perfecționare și a fost invitată să prezinte lucrări la diverse conferințe naționale. Din 2008 este membru al Partidului Național Liberal, vicepreședinte al organizației județene și municipale a PNL și președintele Organizației Femeilor Liberale Oradea.

În perioada 2008 – 2012 a fost consilier local în echipa primarului, a fost Președinte al Comisiei de muncă, sănătate, familie, protecție socială și protecția copilului. În perioada ianuarie-iunie 2012, a ocupat funcția de viceprimar al municipiului Oradea.

Din 9 decembrie 2012, este Deputat în Colegiul 9 Oradea și dorința sa ca deputat este de a-și sluji țara și de a sprijini prin tot ce poate dezvoltarea orașului.

Principalele sale preocupări, ca deputat, sunt legate de copii şi familie, motiv pentru care a ales să fiu membru al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport. A depus şi susţinut iniţiative legislative în domeniul protecţiei copiilor, cum ar fi: modificarea legii creşelor şi modificarea legii adopţiilor.

A participat la numeroase conferințe, atât în țară, cât și în străinătate, cu dorința sinceră de a reprezenta cu cinste România și Instituția Parlamentului, de a învăța lucruri noi și a dezvolta relații benefice țării noastre.

Celor care afirmă despre ea că este o femeie de succes le spune că rețeta pe care a aplicat-o este: ’’credința într-un Dumnezeu personal, încredere în sine și multă muncă!’’

Din anul 2015 Florica Cherecheș este Ambasador al Alianței România fără Orfani, luptând împreună pentru acelașo vis: fiecare copil să beneficieze de grija și protecția unei familii.

Elena și Emanuela Popescu sunt două surori îndrăgostite de muzică.

Elena spune că prin muzica a reușit să își învingă timiditatea pe care o avea în copilărie. Absolventă a Facultății de Limbi Străine, Elena are în repertoriu peste x melodii. Un adevarat tonomat muzical.

Emanuela a fost părăsită la materninate, însă a fost adoptată de familia Elenei.
În prezent este sudentă în anul V la Facultatea de Medicină Veterinară din București.
Spune despre sora ei că a fost stâlpul său de sprijin și că i-a fost alături mereu.

Deși nu au studii muzicale, muzica este marea lor pasiune: au participat la Romanii au talent și au ajuns până în semifinală.

Delia Pop este Director de Programe și Global Advocacy la Hope and Homes for Children. Născută și educată în România, Delia este un doctor care și-a dedicat ultimii 17 ani lucrului cu copiii din insituțiile de protecția copilului și familile cu risc de separare. Combinând cunoștințele medicale cu experiența acumulată din oferirea de servicii alternative de îngrijire și pionieratul primelor programe de dezinstituționlizare a copiilor din România, Delia a condus dezvoltarea unui model de schimbare care a contribuit la transformarea sistemului de protecție și îngrijire a copilului la nivel național și internațional. Întelegând magnitudinea problemei la nivel mondial, Delia a condus echipe HHC în 15 tări în Europa și Africa, perfectând modelul dezinstuționlizării și asigurându-se de succesul implementării lui la nivel local, național și regional. Pe lângă aceasta, Delia susține alte organizații interesate de reforma în sistemul de protecție a copilului și de tranziția de îngrijirea prin instituție la cea oferită prin familie și comunitate în America Latină, Asia și India.

Având aceasta experiență și cunoștințe a aspectelor economice ale reformei sistemului de protecție a copilului și a dezinstuționalizării, Delia este una dintre persoanele de referință in zona reformei îngrijirii copilului. În ultimii 17 ani, a oferit asistență tehnică și instruire agențiilor guvernamentale, ONGurilor si altor profesioniști din Europa și Africa, dezvotând materiale care susțin reforma sistemului de protecție a copilului la nivel global. Parte din echipa RSA, din Grupul de Lucru pentru Grija pentru Copiii fără Părinți de la Geneva și Președinte al Comitetului Executiv pentru Conectarea Drepturilor Copilului, Delia este un puternic avocat al copiilor aflați în instituții, în mod special dorind să se asigure că copiii cu dizabilități pot să-și atingă potențialul maxim și ca drepturile le sunt protejate.

Pe langă acestea Delia este coautor al “De-institutionalisation of Children’s Services in Romania”, publicată de UNICEF în 2004, “IMPACT”, un curriculum particularizat pentru ajutorul copiilor și adulților cu nevoi speciale, publicat în 2011, “Prevenirea separării copiilor de familiile lor în Boznia și Herzegovina” Publicat in 2012 și “Impactul Financiar al Reformei Sistemului de Protecție din Romania” publicat in 2013.

Actrita Daniela Nane s-a nascut si a copilarit in Iasi, intr-o familie de oameni educati. Copil unic, a crescut printre carti si a practicat de mica balet clasic, dans sportiv, echitatie, ski, patinaj, inot, iar la maturitate a obtinut si o licenta navala (fluvial si maritim).

La 19 ani a castigat titlul de “Miss Romania” la primul concurs de dupa evenimentele din 1989, participand la concursul Miss Universe din luna mai 1991, in Las Vegas. Refuza ofertele de a lucra ca model la Tokio sau la Milano si se intoarce in tara pentru examenul de admitere la Academia de Teatru si Film din Bucuresti, pe care o absolva in 1995 la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, Catalin Naum. A urmat masteratul Ligii Europeane a Institutelor de Arta din Amsterdam si Berlin in 1995 si inca un masterat in cultura, civilizatie si teatru japonez la Catedra teatrala Unesco, in 2012.
A debutat in teatru in iunie 1995, sub indrumarea remarcabilului regizor Catalina Buzoianu, in spectacolul “Patul lui Procust”, dupa care au urmat alte aproape douazeci de spectacole pana in ziua de astazi. In vara aceluiasi an debuteaza si in film, in “Eu sunt Adam”, in regia lui Dan Pita, urmand roluri in filme de lungmetraj sau de televiziune, romanesti sau internationale.

In cei douazeci de ani de activitate a lucrat cu nume importante ale scenei romanesti: Tamara Buciuceanu, Victor Rebengiuc, Dorel Visan, Horatiu Malaele, Virgil Ogasanu, Florina Cercel, Doru Ana, Mircea Rusu, Magda Catone, Florin Piersic jr., Mihai Constantin, Stefan Banica jr., dar si cu regretatii Florian Pittis, Adrian Pintea, Irina Petrescu, Rodica Tapalaga, George Constantin, Serban Ionescu, Gheorghe Cozorici.

In filmele internationale a jucat alaturi de Gerard Depardieu, Harvey Keitel, sir Ben Kingsley, Anthony Delon, Jeremy Irons, Sabrina Ferrilli, Dominique Sanda.

Costel Parnău locuiește în Timișoara, a terminat Facultatea de Psihologie, este căsătorit și are doi copii. A avut o copilărie dificilă, marcată de divorţul părinţilor. La şase ani, după divorţul părinţilor săi a ajuns în diferite case de copii. “Am trăit într-un mediu brutal, rece. Nimeni nu-ţi spunea în casa de copii “la mulţi ani” de ziua ta, nimeni nu ţi-a spus “bravo” când ai făcut un lucru bun, ci doar ameninţări, “să vezi ce-o să-ţi fac, nu vei ajunge niciodată la limita de sus”.

La vârsta de 17 ani a avut un accident în urma căruia i s-au amputat ambele picioare și brațul stâng după ce a ajuns sub roțile tramvaiului. După 20 de ore de stat în comă, pentru Costel au urmat doi ani de readaptare, de scaun cu rotile, de clipe de disperare, de proteze mai mult sau mai puțin rudimentare, de noi șocuri psihice. După doi ani de suferinţă şi întrebări fără răspuns, încet-încet, Costel Parnău şi-a acceptat situaţia. Apoi, a cunoscut-o pe cea care avea să-i devină soţie.

După accident, viaţa lui Costel Pîrnău a fost o mare provocare. O luptă permanentă pentru un loc de muncă, pentru casa în care locuieşte, pentru revenirea la o viaţă normală. La doar trei ani de la accident, lucra în construcții, se urca pe schelă fără proteze, își pregătea materialul, sculele, apoi se apuca de muncă.

Astăzi, Costel Parnău e un om ca toți oamenii, care a luptat pentru viața și familia lui, nu concepe să fie privit ca un om cu probleme și nu a vrut niciodată să se simtă inutil pentru societate. Dimpotrivă se simte împlinit, pentru că a muncit și muncește în continuare. Reprezintă un model și ne arată că în viață poți răzbi doar cu o mână și că indiferent de preț ea merită trăită.

Corina Caba, este Fondator și Director al Fundației Casa Speranței din Oradea. Este asistent social de peste 20 de ani și împreună cu colegii săi au ajutat peste 400 de copii abandonați sau orfani să-și găsească familii iubitoare și permanente. Ea însăși a adoptat patru copii.

Pasiunea ei este de a vedea fiecare copil tratat ca cel mai important, indiferent de sex, etnie, dizabilități sau vârstă.

Convingerea Corinei este că dreptul fundamental al fiecărui copil este să crească într-o familie permanentă și sigură. A lucrat toată viața împotriva instituționalizării copiilor și crede că ar trebui să fie doar două opțiuni pentru copil: familia biologică sau familia adoptivă.

Ana Rădulescu este inițiatorul programului de supervizare profesională a asistenților sociali și a personalului din serviciile sociale, program lansat în 2014 în România prin intermediul Centrului de Formare Continuă și Dezvoltarea Competențelor în Asistență Socială / CFCECAS (www.cfcecas.ro).

Este implicată în domeniul dezvoltării serviciilor sociale în România de mai bine de 20 de ani, iar anul acesta este Raportor Național pentru Semestrul European UE, program de coordonare a politicilor economice și sociale între Comisia Europeană și statele membre ale UE și monitorizarea atingerii obiectivelor stabilite în Strategia Comisiei Europene Europa 2020 pentru o creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii sociale.

Dna Rădulescu este Conferențiar Universitar la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București și Director General al Asociației Asistenților Sociali din România/ ASproAS (www.asproas.ro). Împreună cu Dl Herbert Paulischin (Președintele CFCECAS și Director General al Asociației Asistenților Sociali din Austria /OBDS) organizează în fiecare an Ziua Mondială a Asistenței Sociale (eveniment național ajuns la ediția a III-a în 2016 și organizată în fiecare an în luna martie) și Conferința Națională de Asistență Socială (eveniment național ajuns la ediția a VIII-a). În 2016, conferința are loc în București în perioada 8-10 iulie 2016. Este un eveniment organizat de către CFCECAS și ASproAS împreună cu Federația Internațională a Asistenților Sociali / IFSW și parteneri naționali și internaționali.

S-a născut în județul Sălaj, în 2000 a terminat Facultatea de Științe Socio-Umane și în 2006 Masteratul în Consiliere Psihologică, ambele la Oradea, iar în 2013 Doctoratul în Psihologie în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Are Cabinet Individual de Psihologie, a lucrat ca Psiholog la Fundația Căminul Felix și Fundația Casa Speranței din Oradea. Este cadru didactic titular la Universitătea Emanuel și asociat la Universtitatea Partium din Oradea.

A publicat în “Romanian Journal of School Psychology” și “Issues of Interest for Social Work Practice”. A participat la manifestări științifice interne și internaționale și este membru la mai multe Asociații naționale și internaționale.

Annamaria Balla crede că fiecare copil are dreptul la o familie – şi nu instituţie, care îl iubeşte şi îl îngrijeşte, îl acceptă necondiţionat – indiferent de vârstă, culoarea pielii sau starea de sănătate.

Născut într-o familie de creștini din județul Argeș, Alex a simțit chemarea pentru “ceva special” din copilărie. A devenit creștin în primul an de liceu, perioadă în care împreună cu mântuirea a dobândit pasiunea pentru Dumnezeu și pentru oameni. În 2002 a terminat Facultatea de Teologie iar în 2003 Facultatea de Sociologie-Psihologie, ambele în București. În prezent este masterand în “Global Leadership” la Fuller Theological Seminary din USA.

A lucrat ca profesor și director la liceu, coordonator național al Organizaţiei Studenţilor Creştini Evanghelici din România și pastor al Bisericii Petra din Pitești. S-a implicat ca voluntar în diferite lucrări: cu copiii aflați în dificultate, cu bătrânii din azilul din Piteşti sau cu oamenii de la spital.

Împreună cu Nati, soția sa, în 2009 adoptă doi gemeni, băiat și fată, în vârstă de 7 ani. Peste doi ani adoptă din nou: doi frățiori, băiat și fată, de 4 și 3 ani.

Începând din martie, 2015, s-a alăturat echipei ARFO, coordonând acțiunile alianței din poziția de Director Executiv.

“Creștinismul fiecăruia ar trebui sa fie reflectat în trăirea cotidiană. Ar trebui să fie mai mult decât o noțiune teoretică, intelectuală ci forța care dictează fiecare alegere, fie că vorbim despre trăirea vieții cu integritate sau despre grija față de cei nevoiași. Dragostea pentru Dumnezeu ar trebui să ducă fără echivoc la dragostea pentru ceea ce iubește El: oamenii și mai ales copiii care nu beneficiază de grija părinților.”

Adrian Stanciu s-a născut la Brașov, este căsătorit și are o fiică și trei nepoți. A urmat cursurile de teologie pastorală și a susținut lucrarea de dizertație la Facultatea de Teologie a Universității din București. A fost pastor, iar de-a lungul timpului a slujit în mai multe biserici.

Slujirea celor aflați în nevoi a devenit o pasiune pentru viață de aceea s-a implicat în organizații de caritate precum: ’’Ecce Homo’’ din Cluj, Fundația Barnaba din Oradea, Fundația LOC din Târgu Mureș, HOSPICE Casa Speranței din Brașov și altele.

În 2012 s-a alăturat grupului de inițiativă a fondatorilor Alianței Romania Fără Orfani, implicându-se în special la motivarea și implicarea bisericilor din România pentru slujirea orfanilor și a familiilor cu copii adoptați sau aflați în plasament.

În prezent, Adrian este Vicepreședinte în Bordul Director al Alianței România Fără Orfani și coordonează Proiectul România 1:27.

Adelina Ghilea s-a născut în Arad însă în prezent locuiește în Cluj-Napoca. A prins gustul vieții din spatele microfonului cu ani în urmă când i s-a oferit pentru prima dată șansa de a găzdui o emisiune radio. Între timp, pasiunea s-a transformat în vocație. La aceasta, au ajutat-o și studiile de licență în Comunicare și Teologie terminate la Moody Bible Institute, Chicago. Însă familia, dragul de țară și determinarea de a promova integritatea în produsele media au adus-o înapoi în România.

De-a lungul anilor a ocupat mai multe funcții în diverse instituții mass-media, atât în România cât și în Statele Unite ale Americii, iar în prezent activează în câteva proiecte ca și consultant media în timp ce își continuă studiile de master în specializarea de management media din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

Credința în Dumnezeu însă precedă prioritatea profesională astfel că Adelina dedică mult timp și lucrării creștine, care deseori ia diverse forme. Se ocupă de formarea și dezvoltarea tinerilor din diverse contexte în lumina valorilor biblice iar ori de câte ori are ocazia se implică în organizarea de evenimente și campanii.

Formular aderare organizație
1. Prin prezenta certific faptul că sunt de acord cu următoarele și voi susține Alianța România fără Orfani (ARFO) prin:
- Viziunea Alianței România să devină o țară fără orfani.
- Misiunea Alianței Să militeze nemijlocit pentru drepturile copiilor aflați în dificultate, mobilizând biserici, organizații, și societatea în a găsi soluții la problematica copiilor orfani din România.
- Obiectivele Alianței Sprijinirea orfanilor prin strategiile elaborate la nivel local, regional și național. Susținerea copiilor și protejarea drepturilor acestora prin toate metodele legale. Organizarea cadrului logistic necesar pentru elaborarea şi întocmirea de proiecte diverse în beneficiul membrilor şi a persoanelor cărora se adresează.

2. Drepturile și obligațiile membrilor afiliați:

Drepturile membrilor afiliați sunt următoarele:

− Să participe la activităţile si întrunirile Alianței;
− Să fie aleși în conducerea Alianței;
− Să se bucure de înlesnirile pe care Alianța le va putea acorda, prin acte de decizie ulterioare.

Obligaţiile membrilor afiliați sunt:
− Să își însușească și să respecte viziunea, misiunea, scopul și obiectivele Alianței;
− Să fie activi în împlinirea scopului Alianței şi permanent preocupaţi de creşterea eficienței şi dezvoltarea ariei de activitate a acesteia;
− Să respecte valorile și principiile declarate ale Alianței
− Să aibă în orice situaţie o atitudine demnă, un comportament şi o ţinută morală fără reproş;
− Să nu afecteze imaginea Alianței.

3. Valorile și principiile imbrățișate de ARFO
Noi credem că:

− Credința în Dumnezeu dă sens și valoare vieții umane.
− Familia este celula de bază a societății și are un rol important în dezvoltarea unei societăți sănătoase.
− Credem într-o renaștere morală profundă și o întoarcere la adevăratele valori creștine.
− Implicarea activă în ajutorarea segmentelor defavorizate ale societății va contribui la dezvoltarea spiritului uman, civic.
− Relațiile dintre oameni bazate pe altruism, respect și grija reciproca sunt un catalizator în dezvoltarea unei societăți sănătoase.
− Următoarele valori sunt indispensabile în a zidi o societate sănătoasă:
− Credința și speranța;
− Solidaritatea umană;
− Libertatea și demnitatea individuală;
− Respectul față de lege și autorități;
− Valoarea personalității umane;
− Serviciul în folosul comunității;
− Altruism și capacitatea de a dărui altora.
− Societatea civilă și biserica își pot asuma rolul de a contribui la bunăstarea și dezvoltarea calității vieții în general, cu o intervenție specifică mai ales în favoarea segmentelor defavorizate ale societății.
− Ocrotind drepturile copiiilor din România vom oferi generației următoare temelia necesara creșterii și dezvoltării sănătoase.
Formular aderare biserică
1. Prin prezenta certific faptul că sunt de acord cu următoarele și voi susține Alianța România fără Orfani (ARFO) prin:
- Viziunea Alianței România să devină o țară fără orfani.
- Misiunea Alianței Să militeze nemijlocit pentru drepturile copiilor aflați în dificultate, mobilizând biserici, organizații, și societatea în a găsi soluții la problematica copiilor orfani din România.
- Obiectivele Alianței Sprijinirea orfanilor prin strategiile elaborate la nivel local, regional și național. Susținerea copiilor și protejarea drepturilor acestora prin toate metodele legale. Organizarea cadrului logistic necesar pentru elaborarea şi întocmirea de proiecte diverse în beneficiul membrilor şi a persoanelor cărora se adresează.

2. Drepturile și obligațiile membrilor afiliați:

Drepturile membrilor afiliați sunt următoarele:

− Să participe la activităţile si întrunirile Alianței;
− Să fie aleși în conducerea Alianței;
− Să se bucure de înlesnirile pe care Alianța le va putea acorda, prin acte de decizie ulterioare.

Obligaţiile membrilor afiliați sunt:
− Să își însușească și să respecte viziunea, misiunea, scopul și obiectivele Alianței;
− Să fie activi în împlinirea scopului Alianței şi permanent preocupaţi de creşterea eficienței şi dezvoltarea ariei de activitate a acesteia;
− Să respecte valorile și principiile declarate ale Alianței
− Să aibă în orice situaţie o atitudine demnă, un comportament şi o ţinută morală fără reproş;
− Să nu afecteze imaginea Alianței.

3. Valorile și principiile imbrățișate de ARFO
Noi credem că:

− Credința în Dumnezeu dă sens și valoare vieții umane.
− Familia este celula de bază a societății și are un rol important în dezvoltarea unei societăți sănătoase.
− Credem într-o renaștere morală profundă și o întoarcere la adevăratele valori creștine.
− Implicarea activă în ajutorarea segmentelor defavorizate ale societății va contribui la dezvoltarea spiritului uman, civic.
− Relațiile dintre oameni bazate pe altruism, respect și grija reciproca sunt un catalizator în dezvoltarea unei societăți sănătoase.
− Următoarele valori sunt indispensabile în a zidi o societate sănătoasă:
− Credința și speranța;
− Solidaritatea umană;
− Libertatea și demnitatea individuală;
− Respectul față de lege și autorități;
− Valoarea personalității umane;
− Serviciul în folosul comunității;
− Altruism și capacitatea de a dărui altora.
− Societatea civilă și biserica își pot asuma rolul de a contribui la bunăstarea și dezvoltarea calității vieții în general, cu o intervenție specifică mai ales în favoarea segmentelor defavorizate ale societății.
− Ocrotind drepturile copiiilor din România vom oferi generației următoare temelia necesara creșterii și dezvoltării sănătoase.
Formular aderare persoană fizică
1. Prin prezenta certific faptul că sunt de acord cu următoarele și voi susține Alianța România fără Orfani (ARFO) prin:
- Viziunea Alianței România să devină o țară fără orfani.
- Misiunea Alianței Să militeze nemijlocit pentru drepturile copiilor aflați în dificultate, mobilizând biserici, organizații, și societatea în a găsi soluții la problematica copiilor orfani din România.
- Obiectivele Alianței Sprijinirea orfanilor prin strategiile elaborate la nivel local, regional și național. Susținerea copiilor și protejarea drepturilor acestora prin toate metodele legale. Organizarea cadrului logistic necesar pentru elaborarea şi întocmirea de proiecte diverse în beneficiul membrilor şi a persoanelor cărora se adresează.

2. Drepturile și obligațiile membrilor afiliați:

Drepturile membrilor afiliați sunt următoarele:

− Să participe la activităţile si întrunirile Alianței;
− Să fie aleși în conducerea Alianței;
− Să se bucure de înlesnirile pe care Alianța le va putea acorda, prin acte de decizie ulterioare.

Obligaţiile membrilor afiliați sunt:
− Să își însușească și să respecte viziunea, misiunea, scopul și obiectivele Alianței;
− Să fie activi în împlinirea scopului Alianței şi permanent preocupaţi de creşterea eficienței şi dezvoltarea ariei de activitate a acesteia;
− Să respecte valorile și principiile declarate ale Alianței
− Să aibă în orice situaţie o atitudine demnă, un comportament şi o ţinută morală fără reproş;
− Să nu afecteze imaginea Alianței.

3. Valorile și principiile imbrățișate de ARFO
Noi credem că:

− Credința în Dumnezeu dă sens și valoare vieții umane.
− Familia este celula de bază a societății și are un rol important în dezvoltarea unei societăți sănătoase.
− Credem într-o renaștere morală profundă și o întoarcere la adevăratele valori creștine.
− Implicarea activă în ajutorarea segmentelor defavorizate ale societății va contribui la dezvoltarea spiritului uman, civic.
− Relațiile dintre oameni bazate pe altruism, respect și grija reciproca sunt un catalizator în dezvoltarea unei societăți sănătoase.
− Următoarele valori sunt indispensabile în a zidi o societate sănătoasă:
− Credința și speranța;
− Solidaritatea umană;
− Libertatea și demnitatea individuală;
− Respectul față de lege și autorități;
− Valoarea personalității umane;
− Serviciul în folosul comunității;
− Altruism și capacitatea de a dărui altora.
− Societatea civilă și biserica își pot asuma rolul de a contribui la bunăstarea și dezvoltarea calității vieții în general, cu o intervenție specifică mai ales în favoarea segmentelor defavorizate ale societății.
− Ocrotind drepturile copiiilor din România vom oferi generației următoare temelia necesara creșterii și dezvoltării sănătoase.
Comandă Cărți
Livrarea se face prin Fan courier iar costul este de aproximativ 15 lei.​
număr de exemplare, detalii legate de adresă, etc.

Puteți comanda și la telefon: +40 726 138 601

Ștefi este căsătorit cu Luminița de 27 ani și au împreună patru copii.

Este absolvent al Christian Life College – Mount Prospect, Illinois, USA – Diploma Teologie și Studii pastorale.
Certificat de absolvire – Managementul resurselor umane
Certificat de absolvire – Formator de formator
1993 – 2010 – Experiența de 17 ani ca Pastor
1996 – prezent – Fondator și Președinte la Fundația Creștină Rhema
2010 – prezent – Director programe la Fundația Kiwi Casa Bucuriei
2015 – prezent – Președinte la Alianța România fără Orfani (ARFO)

Anul 1996 a reprezentat pentru Ștefi începutul în domeniul social, odată cu Fundația Creștină Rhema în calitate de fondator și Președinte. Fundatia a avut și are ca scop principal intervenția în viața copiilor cu HIV abandonați în spital. Majoritatea copiilor de atunci, astăzi sunt adolescenți și tineri care au reușit să-și dezvolte deprinderi independente de viață, datorită programelor derulate în cadrul fundației. Un alt proiect major a fost implicarea într-o comunitate de rromi din Târgu Mureș și deschiderea unui centru de zi unde copiii să fie integrați în sistemul educațional.

Urmând o dorință și o motivație lăuntrică puternică de a ajuta copiii abandonați din România, în anul 2004 împreună cu Luminița a fondat Fundația Kiwi Casa Bucuriei, unde în prezent este Director de programe. Fundatia își desfășoară activitatea în domeniul protecției copilului și este acreditată pe 4 servicii sociale, focalizarea primordială fiind adopția. Din 2004 și până în prezent am reușit să ajutăm un număr de 79 copii din care 42 au fost adoptați.

În calitate de fondator al fundației, Ștefi a încercat să așeze Fundația Kiwi pe o temelie solidă datorită experienței și expertizei bogate în a elabora proiecte care să răspundă nevoilor comunității. De asemenea și-a adus contribuția în a elabora strategii și programe prin care să ajute în mod special copiii aflați în situații de risc. Datorită experienței acumulate în activitatea pe care am avut-o cu organizații internaționale, a lucrat la elaborarea și implementarea unor parteneriate cu organismele interesate în domeniul protecției copilului, atât din țară, cât și străinătate. A avut satisfacția de a găsi parteneri pe termen lung, viabili, gata să-și aducă aportul la împlinirea țelurilor pe care și le-a propus.

Confruntându-se cu un sistem legislativ care din cauza procedurilor complicate nu prea
încurajează adopția, a inteles că trebuie să facă ceva și să își unească eforturile cu ale altora pentru a deveni o voce a celor ce nu au o voce. În felul acesta s-a născut ideea de a constitui Alianța România fără Orfani, un organism care să lupte pentru drepturile copiilor aflați în situații de risc.

În prezent, Ștefi este Președintele Alianței România fără Orfani iar focalizarea sa este să propulseze ARFO în a deveni un partener de încredere în relațiile cu autoritățile din domeniul protecției copilului, cu Biserica și societatea civilă care sa ofere soluții practice în problematica copiilor aflați în situații de risc. Expertiza sa este în următoarele domenii: vorbitor motivațional, gândire și planificare strategică, dezvoltare de programe și managementul uman.

Poza stefi

Lect.univ.dr al UVVG Arad, Facultatea de Științe Sociale

Studii:
• Asistenţă Socială – licenţiată
• Psihologie – licenţiată
• Masterat în „ Management in Educatie”
• Masterat în “Asistență Socială în serviciile de reintegrare socială a infractorilor”
• Sociologie – titlul de doctor
• Atestat de formator
• Atestat de manager de proiect
• Master în “Consiliere în Adopții”

Oana este un asistent social cu vocaţie – orientat şi ancorat în realitatea problemelor sociale, militant al drepturilor copilului, dar mai ales focalizat pe dreptul fiecărui copil la “a avea o familie”.

Finalizarea studiiilor doctorale în domeniul sociologie, confirmă alături de cele două specializări în domeniul asistenţei sociale şi psihologie dezvoltarea sa holistică în domeniul ştiinţelor socio-umane, ca un preambul al dezvoltării ulterioare.

Cele mai importante realizări personale le reprezintă familia sa, soțul Ovidiu și micuțul Victor, acum în vârstă de 4 ani.

Background-ul formării se poate rezuma astfel:

• 01.08.2005 – 01.07.2006 Consultant UNICEF – asistent social
• 01.10.2006 – prezent – Fundaţia Umanitară Eben Ezer Moldovan – asistent social
• 01.11.2008 – prezent – Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” Arad – lect. univ. dr.
• Membru fondator ARFO
• Președinte Asociația ȘANSA SCHIMBĂRII

Consideră că, prin prisma pluridisciplinărității şi transdisciplinarităţii formării sale (asistenţă socială- psihologie- sociologie), prin formarea de competenţe în trei domenii de activitate, congruente, aşa cum îi place să le numescă “triada socio-umanului” îi vor permite atingerea unor rezultate remarcabile atât în calitatea de asistent social de teren cât şi în plan ştiinţific, prin interesul de a fi un activist pentru schimbarea legislaţiei adopţiei, respectiv prin întreprinderea şi publicarea unor cercetări relevante în domeniu.

Cuvintele Psalmului 68:5-6 au modelat viziunea lui Nathan asupra lucrării: “Un tată pentru cei fără tată… este Dumnezeu”.

În 2001, Nathan s-a mutat în Romania și a început să mentoreze orfanii. De la început a realizat că pentru a ajuta pe fiecare copil orfan din România să cunoască dragostea lui Dumnezeu este nevoie de o mișcare de mii de români care să se dedice la relații pline de dragoste cu copiii. În 2013 Nathan s-a alăturat echipei de români și americani care au format mișcarea România fără Orfani.

Înpreună cu organizația non-profit “CoMission for Children at Risk” din SUA, Nathan lucrează la instruirea credincioșilor să poată oferi purtare de grijă calificată orfanilor.

Nathan slujește mișcarea ARFO ca membru în bordul de sfătuitori.

Liviu Mihăileanu s-a alăturat echipei ARFO din iunie 2015 ca reprezentant al Alianţei pentru acţiuni de lobby şi advocacy, având o experienţă de 20 ani în management şi consultanţă.

Este coautor al primei cărţi despre activitatea de lobby din România (2009) precum și al primului studiu care pune în oglindă percepţiile lobbyiştilor, ale politicienilor şi a opiniei publice (2012).

În prezent, coordonează serviciile de management al cunoaşterii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa în cadrul celei mai mari companii de consultanţă din lume şi este cofondator al Asociaţiei “Tzuby’s Kids”, organism autorizat să desfășoare servicii în domeniul adopției interne. Consilier și formator acreditat, Liviu este membru în Consorţiul de Traumă al Alianţei România Fără Orfani (ARFO) şi a deschis în cadrul Asociaţiei “Tzuby’s Kids” o Academie de Training pentru îngrijirea competentă a copiilor cu istoric de traumă.

Liviu este căsătorit şi are doi copii adoptați.

Fondatoare a Asociației Oaza, Laura Andres, activează în domeniul social încă din 1995 ca răspuns la chemarea primită de la Dumnezeu și conform căreia trebuia să se ducă și să lucreze între “cei pierduți și uitați de lume, cei mai puțin dezirabili și mai greu de iubit – copiii străzii”.

Și-a început activitatea fără a avea studii de specialitate, înarmată doar cu multă dragoste și dorință de a ajuta. A dezvoltat diverse programe pentru copiii străzii, precum centre rezidențiale separat pentru băieți și separat pentru fete, centru pentru tinere cu sarcină nedorită, o fermă pentru pentru tineri adulți, un centru de zi pentru persoane fără adăpost. Cu trecerea timpului centrele rezidențiale s-au transformat în case de tip familial, dna Laura Andres locuind chiar împreună cu copiii ocrotiți. Peste 100 de copii au primit sprijin specializat în proiectele derulate de Asociația Oaza.

Laura a urmat cursuri de specialitate la Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad, Facultatea de Științe Umaniste pe care le-a finalizat în 2008 și mai apoi a urmat cursurile unui master în Evaluarea, formarea și consilierea psihologică a personalului, la Facultatea de Științele Educației, Psihologie și Asistență Socială, de la aceiași Universitate. Are o bogată activitate și ca trainer, elaborând diverse cursuri atât pentru persoanele care lucrează în protecția copilului, cât și pentru părinți.

În urmă cu 19 ani, Laura a găsit o fetiță de numai 11 luni în Gara CFR Arad pe care a salvat-o de la moarte, a iubit-o și pe care a reușit să o adopte ca mamă singură. În prezent, în familia ei se află în plasament doi adolescenți pe care i-a crescut de la 3 săptămâni, respectiv o lună de la naștere.

 

.lauraAndres

Fondator și Director al Fundației Casa Speranței din Oradea, Corina s-a implicat în zona protecției copiilor începând din anul 1995. Pasiunea ei este de a vedea fiecare copil tratat ca cel mai important, indiferent de sex, etnie, dizabilități sau vârstă.
Convingerea Corinei este că dreptul fundamental al fiecărui copil este să crească într-o familie permanentă și sigură. A lucrat toată viața împotriva instituționalizării copiilor și crede că ar trebui să fie doar două opțiuni pentru copil: familia biologică sau familia adoptivă.

Ca asistent social licențiat de peste 20 de ani, Corina și colegii ei au ajutat peste 400 de copii abandonați sau orfani să-și găsească familii iubitoare și permanente. Ea însăși a adoptat patru copii.

Pasiunea pentru copii a fost pusă în inima Corinei de către Dumnezeu și continuă ce a început prin puterea și harul Său.

 

În 2006 Christian a lucrat un an ca voluntar la Fundația Casa Speranței în Oradea, România. Înainte de întoarcerea acasă i s-a oferit oportunitatea de a lucra full-time ca director la Romania Reborn, o organizație americană, partener cu Fundația Casa Speranței în lucrul printre copii abandonați.

Christian se simte binecuvântată că s-a putut alătura misiunii lui Dumnezeu de a salva copiii abandonați, de a construi familii prin adopție, de a susține părinții adoptivi și familiile de plasament și de a susține adopția prin mișcarea România fără Orfani. Este necăsătorită și este director al organizației România Reborn de nouă ani.

În 2004 Alina Muntean a început să colaboreze în calitate de voluntar, cu diferite ONG-uri care desfășurau activități instructive-educative cu tineri și copii abandonați din județul Mureș. Acest început nu a făcut decât să o motiveze să se implice și mai mult în viața acestor copii și să ducă munca sa la un alt nivel.

Prin urmare a finalizat Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației și un Master în Consiliere și Psihologie Clinică. A terminat o formare în Terapie de Familie Sistemică și a participat la training-uri pe traumă în SUA (formare în TBRI) și România.

Pe lângă cei 2 băieți pe care îi are, a luat în plasament o fetiță. Această experiență o ajută să înțeleagă și mai bine părintele care crește un copil cu traume.

Născut într-o familie de creştini din judeţul Argeş, Alex a simţit chemarea pentru “ceva special” din copilărie. A devenit creştin în primul an de liceu, perioadă în care împreună cu mântuirea a dobândit pasiunea pentru Dumnezeu şi pentru oameni. În 2002 a terminat Facultatea de Teologie iar în 2003 Facultatea de Sociologie-Psihologie, ambele în Bucureşti. În prezent masterand în “Global Leadership” la Fuller Theological Seminary din USA.

Family2

În timpul liceului s-a implicat în diferite lucrări: cu copiii orfani, cu bătrânii din azilul din Piteşti sau cu oamenii de la spital. Pasiunea pentru oamenii îl energizează continuu; din pacate lipsa focalizării a făcut ca rezultatele din acea perioadă să fie mediocre.

În timpul facultăţii întâlnirea cu Organizaţia Studenţilor Creştini Evanghelici din România (OSCER) reprezintă un moment definitoriu: înțelege principiile focalizării şi valoarea procesului cel putin la fel de important ca rezultatul. Este parte din echipa care porneşte lucrarea creştină printre studenţii din Piteşti, mişcare pe care o coordonează până în 2006.

Între anii 2002-2004 predă la Liceul Teologic Elim din Pitești, în ultima parte a acestei perioade lucrând ca director.

Din ianuarie 2005 se alătură echipei OSCER la nivel naţional: în primii ani face munca de pionierat în zona de centru a țării, apoi coordonează zona de sud si centru, iar 2007 până în 2011 slujeşte în poziţia de coordonator național.

În perioada 2003-2008 împreună cu alţii vede tot mai mult nevoia unei noi biserici relevante în Piteşti. Din ianuarie 2008 coordonează echipa de conducere a Bisericii Petra.

Este căsătorit cu Nati din 2004, împreună încercând să fie o binecuvântare pentru tot oraşul Piteşti şi nu numai.

Împreună cu Nati în 2009 adoptă doi gemeni, băiat și fată, în vârstă de 7 ani. Peste doi ani adoptă din nou, doi frățiori, băiat și fată, de 4 și 3 ani.

Versetul care îi vorbeşte în mod deosebit şi care îl inspiră este Ioan 15:5: “Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine, şi în cine rămân Eu, aduce multă roadă; căci despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic”

Începând din martie, 2015, Alex s-a alăturat echipei ARFO, coordonând acțiunile alianței din poziția de Director Executiv.

Adi s-a născut într-o familie de credincioși evanghelici, la Brașov, pe când orașul se numea Orașul Stalin. Plantarea de biserici este o parte din moștenirea lui Adi – bunicii din partea ambilor părinți au fost pionieri ai unei mișcări baptiste din satele românești, care își propunea plantarea bisericilor în casele oamenilor. Deși a frecventat biserica de mic, el și-a predat viața lui Dumnezeu abia la vârsta de 16 ani, după ce a auzit Evanghelia prezentată în mod clar. Din acea zi, a știut că viața veșnică îi era asigurată, iar slujirea celor aflați în nevoi a devenit o pasiune pentru viață.

Persecuția din România a pus credința lui Adi la încercare, în liceu fiind amenințat cu exmatricularea datorită mărturiei sale pentru Cristos. Prin aceste provocări, Adi și-a întărit credința în Dumnezeu. În 1980 a început să lucreze cu copiii din Biserica Baptistă Română din Brașov. Înainte de 1989 a primit instruire și a lucrat cu organizațiile Navigatorii și Campus Crusade for Christ pentru evanghelizarea și ucenicizarea tinerilor. Dupa Revoluție, a dezvoltat o lucrare de tineret națională, lucrînd împreună cu Uniunea Tineretului Creștin Baptist, Organizația Reach Out Youth Solutions și Societatea Misionară Română, toate acestea confirmând dorința lui Adi de a se implica full-time în domeniul slujirii și predicării Evangheliei.

În perioada 1992-1997 a urmat cursurile de teologie pastorală la Institutul Teologic Emanuel din Oradea și a susținut lucrarea de dizertație la Facultatea de Teologie a Universității din București. În 26 septembrie 1999, Adi a fost ordinat ca păstor al Bisericii Baptiste Române din Brașov, iar de-a lungul timpului a slujit în mai multe biserici, ultima fiind în Biserica Metanoia Brașov.

Pasiunea pentru copiii și tinerii aflați în dificultăți s-a materializat prin implicarea în proiecte de slujire prin organizații de caritate “Ecce Homo” din Cluj, Fundația Barnaba din Oradea, Fundația LOC din Tg. Mureș, HOSPICE Casa Speranței din Brașov și altele.

În 2012 s-a alăturat grupului de inițiativă a fondatorilor Alianța Romania Fără Orfani, implicându-se în special la motivarea și implicarea bisericilor din România pentru slujirea orfanilor și a familiilor cu copii adoptați sau aflați în plasament.

Actualmente, Adi este Vicepreședinte în Bordul Director al Alianței România Fără Orfani și coordonează Proiectul România 1:27.

Adi este căsătorit cu Floare și împreună au o fiică, Dora, un ginere, Vlad Crîznic și trei nepoți, Thomas, Amelia și Olivia.

Cazarea se va realiza pe cont propriu la oricare din hotelurile din Cluj-Napoca. Opțiuni de cazare în proximitatea locației găsiți mai jos:

 

GRAND HOTEL ITALIA – locația Summitului
http://grandhotelitaliacluj.ro/

Camera Classic single use : 315 lei/noapte (68 euro/noapte)
Camera Classic double use : 360 lei/noapte (78 euro/noapte)
Camera Deluxe single use : 315 lei/noapte (68 euro/noapte)
Camera Deluxe double use : 360 lei/noapte (78 euro/noapte)
Camerele pot fi matrimoniale sau twin în funcție de preferințe

Pentru rezervare accesați Cazare – în coltul din dreapta sus se selectează perioada, numărul de persoane și se introduce codul. După introducerea codului apar tarifele preferențiale. Codul este “ ARFO2018 “.

 

CAZARE BONJOUR CLUJ
https://bonjourcluj.ro/cazare-cluj/
Distanța: 3 minute auto / 10 min pe jos
Disponibilitate:
10 camere: 5 twin + 5 matrimoniale
Prețuri:

Pentru rezervări : 0744564853. Specificați conferința ARFO.

 

VILA METEOR 
http://www.pensiune-meteor-cluj.ro/
Distanța: 6 minute auto / 25 min pe jos
Disponibilitate: 10 camere.
Prețuri: cazare 130 lei/cameră sau 150 lei mic dejun inclus

Pentru rezervări : 0728287718

 

VILA BOCA
http://pensiuneaboca.ro/
Distanța: 15 minute auto
Disponibilitate: 12 camere duble
Prețuri:

Discount 10 lei din mic dejun sau cazare

Pentru rezervări : 0720600579. Specificați conferința ARFO.

 

PENSIUNEA VERONA CENTRU
Str Republicii nr 69 și 54
Distanța: 8 minute auto / 25 min pe jos
Disponibilitate:
10 camere:

Pentru rezervări : 0757194599. Conferința ARFO

 

HOTEL NORM HILL
https://www.hotelnorm.com/

Distanța: 7 minute auto / 20 min pe jos
Disponibilitate: 21 camere duble
Prețuri: cazare 290 lei/cameră mic dejun inclus

Pentru rezervări : 0364150130

Liviu Mihăileanu s-a alăturat echipei ARFO din iunie 2015 ca reprezentant al Alianţei pentru acţiuni de lobby şi advocacy.

Liviu este coautor al primei cărţi despre activitatea de lobby din România (“Reglementarea activităţii de lobby. În anticamera influenţei“, Ed. C.H. Beck, 2009) precum și al primului studiu care pune în oglindă opiniile lobbyiştilor, ale politicienilor şi a opiniei publice din România (“Lobby în România“, 2012). Având o experienţă de 17 ani în management şi consultanţă, a oferit asistenţă pentru conformarea instituțiilor publice cu reglementările Uniunii Europene şi a derulat proiecte majore în managementul riscului şi de conformitate.

În prezent, coordonează operațiunile din Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi India ale unui serviciu de management al cunoaşterii din cadrul unei firme multinaționale de consultanţă şi este co-fondator al Asociaţiei “Tzuby’s Kids”, prin care sprijină promovarea adopţiei şi integrarea copiilor abandonați în familii.

Liviu este căsătorit şi are doi copii în plasament familial. Împreună cu soţia lui, sunt formatori acreditați ANC/CNFPA şi membri ai Consorţiului de Traumă al ARFO. Începând din decembrie 2015, au început să susţină cursuri de gestionare a comportamentului copilului cu istoric de traumă, ca parte a Consorţiului. Cursurile sunt bazate pe metodologia TBRI (Trust-Based Relational Intervention®), dezvoltată de Dr. Karyn B. Purvis şi Dr. David R. Cross în cadrul TCU Institute of Child Development.

Corina Caba, este Fondator și Director al Fundației Casa Speranței din Oradea. Este asistent social de peste 20 de ani și împreună cu colegii săi au ajutat peste 400 de copii abandonați sau orfani să-și găsească familii iubitoare și permanente. Ea însăși a adoptat patru copii.

Pasiunea ei este de a vedea fiecare copil tratat ca cel mai important, indiferent de sex, etnie, dizabilități sau vârstă.

Convingerea Corinei este că dreptul fundamental al fiecărui copil este să crească într-o familie permanentă și sigură. A lucrat toată viața împotriva instituționalizării copiilor și crede că ar trebui să fie doar două opțiuni pentru copil: familia biologică sau familia adoptivă.

Născut într-o familie de creștini din județul Argeș, Alex a simțit chemarea pentru “ceva special” din copilărie. A devenit creștin în primul an de liceu, perioadă în care împreună cu mântuirea a dobândit pasiunea pentru Dumnezeu şi pentru oameni. În 2002 a terminat Facultatea de Teologie iar în 2003 Facultatea de Sociologie-Psihologie, ambele în Bucureşti. În prezent este masterand în “Global Leadership” la Fuller Theological Seminary din USA.

A lucrat ca profesor și director la liceu, coordonator național al Organizaţiei Studenţilor Creştini Evanghelici din România și pastor al Bisericii Petra din Pitești. S-a implicat ca voluntar în diferite lucrări: cu copiii aflați în dificultate, cu bătrânii din azilul din Piteşti sau cu oamenii de la spital.

Împreună cu Nati, soția sa, în 2009 adoptă doi gemeni, băiat și fată, în vârstă de 7 ani. Peste doi ani adoptă din nou: doi frățiori, băiat și fată, de 4 și 3 ani.

Începând din martie, 2015, s-a alăturat echipei ARFO, coordonând acțiunile alianței din poziția de Director Executiv.

“Creștinismul fiecăruia ar trebui sa fie reflectat în trăirea cotidiană. Ar trebui să fie mai mult decât o noțiune teoretică, intelectuală ci forța care dictează fiecare alegere, fie că vorbim despre trăirea vieții cu integritate sau despre grija față de cei nevoiași. Dragostea pentru Dumnezeu ar trebui să ducă fără echivoc la dragostea pentru ceea ce iubește El: oamenii și mai ales copiii care nu beneficiază de grija părinților.”

Adiel Bunescu locuiește în București, este căsătorit cu Simona și împreună au trei copii: Erica, Sara și Vlad. A absolvit Facultatea de Relații Comerciale și Financiar-Bancare Interne și Internaționale și a obținut un Master în teologie de la Moody Theological Seminary în Chicago.

Este pastor al Bisericii Missio Dei București, precum și coach & trainer. În toate aceste roluri își îndeplinește vocația de a fi alături de oameni pentru a-i ajuta să se dezvolte și să își găsească direcția în viața.

Împreună cu soția și copiii, Adiel a decis să primească în plasament un copil cu mari probleme medicale, înțelegând că dragostea lui Dumnezeu ne învață să iubim la rândul nostru în modurile cele mai practice.

+4 0722 206 336

contact@romaniafaraorfani.ro

Alianța România fără Orfani Str. Târgu din Vale, Nr. 11-13 Loc. Pitești, Jud Argeș România