Preconferința de training pentru specialiști în domeniul asistenței sociale se adresează tuturor persoanelor care lucrează cu copiii aflați în dificultate: asistenților sociali, asistenților maternali, angajați ai DGASPCurilor și ONGurilor, părinți adoptivi sau de plasament.

Tema preconferinței este Împuternicește-i să conducă: Cum să creezi grupuri de sprijin pentru familiile adoptive și de plasament.

“Izolat”, “Fricos”, “Fără speranță” Aceste emoții au fost exprimate de familii adoptive care s-au aflat în criză și s-au simțit foarte singure. Una dintre cele mai mari nevoi ale familiilor adoptive este un sentiment de apartenență la o comunitate. Ei au nevoie de un loc sigur pentru a fi autentici în ceea ce privește emoțiile cu care se confruntă și provocările care îi copleșesc. Ei au nevoie de un loc în care alții îi pot încuraja și pot oferi soluții. Crearea locurilor la fel cu acesta este centrul atenției acestui workshop de o zi.

Participanții vor învăța despre etapele de dezvoltare pentru familiile adoptive și de plasament și vor identifica familiile cu cele mai mari nevoi de sprijin. Într-un format interactiv vor învăța strategii despre cum să dezvolte grupuri creative de suport. Participanții vor pleca de la acest atelier cu multe instrumente practice și idei despre cum să construiască un grup de sprijin care să atragă familiile care vor veni.

Aceasta preconferință va fi condusă de Dr. David Schooler împreună cu soția sa Jayne Schooler.

David are o experiență de peste 40 de ani în domeniul pastorației și consilierii. În prezent este consilier la Back2Back Ministries. Mare parte din timpul său se ocupă de adulții care au traume din copilăria timpurie și care au avut un impact major în viața lor. Atât David cât și Jayne sunt recunoscuți la nivel național și internațional drept vorbitori/formatori în domeniul traumei, adopției și asistenței maternale. David deține un doctorat în teologie, specializarea consiliere pastorală.

Jayne este un trainer național și internațional în domeniul traumei, adopției și al asistenței maternale. Ea muncește ca specialist în dezvoltarea copilului la “Back2Back Ministries”. A fost prezentă la numeroase conferințe naționale și internaționale și face parte din Programul de Formare pentru Bunăstarea Copiilor din Ohio. A primit numeroase premii naționale pentru munca ei. Jayne este autor/coautor a opt cărți în domeniul protecției copilului, dintre care: “Wounded Children, Healing Homes: How Traumatized Children Impact Adoptive and Foster Parents” și “Telling the Truth to Your Adopted or Foster Child: Making Sense of the Past”.

Implicarea internațională ale familiei Schooler îi poartă în mod regulat în mai multe țări, incluzând: Haiti, Nigeria, Mexic și India. De asemenea, recent au ținut cursuri de formare în Coreea, Ucraina, Kîrgistan, Armenia, Rusia și Polonia. De curând, două dintre cărțile sale au fost traduse în limbile rusă și poloneză. Deține o diplomă de master în consiliere pe probleme de viață.