Perioada:
Summitul ARFO 2016 se desfășoară în perioada 27-29 Octombrie.
Va începe în data de 27 cu înregistrarea participanților între orele 15:00 și 17:30, cina de la 18:00 la 19:30, prima sesiune fiind la ora 19:30. Se încheie în data de 29, cu prânzul între orele 13:30 – 15:00.

Cele două preconferințe care se vor desfășura în paralel în 26-27 octombrie.
Vor începe cu înregistrarea participanților în 26 între orele 11:00 si 12:30, prânzul între 12:30 si 14:00 și se vor încheia cu prânzul 12:30-14:00 în 27.

Locația:
ARFO 2016 se va desfășura în București, la Crystal Palace Ballrooms

Cazare:
Anul acesta, cazarea se va realiza pe cont propriu la oricare din hotelurile din București. Totuși, pentru cei care doresc, un număr mare de familii din București s-au oferit să gazduiască și să ofere micul dejun fără nici un cost celor care doresc. Pentru a beneficia de aceasta, vă rugăm ca la înscriere să alegeți opțiunea respectivă și după finalizarea înregistrării vă vom contacta pentru detalii.

Cost:

  • Summit ARFO 2016, 27-29 Oct, (materiale, prânz, cină, pauze cafea)
  • Oricare din preconferințe, 26-27 Oct (materiale, prânz, cină, pauze cafea)

Pentru ambele evenimente, copiii:

  • până la vârsta de 2 ani nu plătesc;
  • între 2 și 12 ani, vor plăti jumătate din preț;
  • peste 12 ani vor plăti valoarea integrală.

Conținut:
ARFO 2016 va conține sesiuni motivaționale, mărturii inspiratoare, dezbateri legate de posibilitățile de colaborare între stat și organizațiile nonguvernamentale, peste 25 de workshop-uri pe diferite teme susținute de specialiști naționali și internaționali.

Preconferința de training pentru specialiști în domeniul asistenței sociale se adresează tuturor persoanelor care lucrează cu copiii aflați în dificultate: asistenților sociali, asistenților maternali, angajați ai DGASPCurilor și ONGurilor, părinți adoptivi sau de plasament.

Va fi condusă de Kerri Dunkelberger, director executiv pentru plasament și adopții în cadrul organizației Olive Crest împreună cu colegele acesteia, Jessica Valdez – Director de Programe de Plasament și Adopție și Katie Takeshita, Asistent Social pentru Adopții. Scopul organizației este prevenirea abuzului asupra copilului, tratarea și educarea copiilor vulnerabili și prevenirea abandonului. De-a lungul a celor peste 40 de ani de activitate, Olive Crest a ajutat aproape 1,000,000 de copii și familii în dificultate.

Acest seminar de instruire va aborda provocările angajaților sau ale părinților care au în îngrijire copii și tineri care au suferit traume de orice fel, inclusiv pierderea membrilor familiei naturale; abuz sexual, fizic sau emoțional; neglijare severă; expunerea la violență domestică. Modulele de învățare, pietrele de temelie ale unei purtări de grijă eficiente și ale intervențiilor care duc la vindecare, vor fi predate și puse în practică pe parcursul instruirii le găsiți aici.

Preconferința de motivare pentru lideri de biserici creștine va aborda resposabilitatea creștinilor și a bisericii față de copiii care nu beneficiază de grija și protecția părinților. Printre vorbitori se numără Jedd Medefind, președintele Christian Alliance for Orphans din SUA și Sergei Demidovich, pastor și director al unui studio TV din Ucraina.

Program: