Ghid în clădirea unei relații de căsnicie sănătoase

Ghid în clădirea unei relații de căsnicie sănătoase

Lynn Johnston|

“Căsniciile sunt coborâte din rai” este o expresie foarte comună printre noi. Adevărata provocare a părinților stă în realitatea experimentării căsniciei aici, pe pământ. Cu o rată de succes de 50% în lumea vestică și doar 25% în alte țări, căsătoria a reușit să însemne ceva convenabil, care se poate rezolva ușor prin divorț, atunci când devine neconvenabil.

Nu știu niciun cuplu care, atunci când își recită jurămintele, să își planifice deja divorțul. Cei proaspăt căsătoriți, de obicei, se așteaptă ca mariajul lor să funcționeze pe deplin. Ei se așteaptă la o viață împreună plină de fericire, pentru totdeauna.

Adevărul este că mariajul tău va deveni din ce în ce mai bun, sau din ce în ce mai rău. A crede într-o căsnicie perfectă este o dorință iluzorie. O căsnicie bună necesită muncă, iar o căsnicie de calitate necesită muncă continuă.

Dar relațiile de căsătorie se distrug, chiar și cu un efort consecvent. De ce? Sunt multe răspunsuri complexe la această întrebare, însă este clar că multe căsătorii pot fi salvate, iar unele pot fi îmbunătățite, dacă soțul și soția înțeleg și sunt dispuși să implementeze elementele fundamentale ale unei căsnicii de succes. Obiectivul acestei broșuri este de a sublinia câteva din acele elemente fundamentale.

Următoarele câteva pagini din acest ghid conțin aceste principii fundamentale pentru o căsnicie împlinitoare:

  • conexiunea spirituală;
  • angajamentul;
  • comunicarea;
  • înțelegerea personală și a celorlalți;
  • stabilitatea financiară.

Share!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email