Familia adoptiva coperta
Familia adoptiva 2

Conectarea cu copilul – Karyn Purvis, David Cross, Wendy Lyons Sunshine

Scrisă de către 2 psihologi și cercetători, specialiști în adopție și atașament, Conectarea cu copilul te va ajuta:

  • Să legi legături de afecțiune și încredere cu copilul adoptiv
  • Să gestionezi eficient orice tulburare de învățare sau de comportament
  • Să disciplinezi copilul cu dragoste fără să simtă nici o amenințare

Ce spun cei care au citit cartea

O carte ce nu ar trebui să lipsească de pe noptiera oricărei familii adoptive sau de plasament. Să fie citită înainte de momentul în care copilul ajunge în familie și recitită măcar o dată la șase luni, chiar și de membrii familiei extinse. Vă asigur că veți găsi, la fiecare lectură, cel puțin o situație nouă care să corespundă realității cu care ne confruntăm și răspunsuri care ne ajută să ne înțelegem mai bine copiii și să reacționăm potrivit nevoilor lor. Karyn Purvis fiind un psiholog specializat în domeniul adopției și al tulburărilor de atașament, consider că ar fi o lectură foarte utilă și pentru toți psihologii și asistenții sociali care evaluează, gestionează sau monitorizează adopțiile sau plasamentele copiilor care au suferit trauma abandonului.
Cristina Borsova – părinte adoptiv

Orice părinte adoptiv ar trebui să citească această carte pentru că oferă metode simple și vitale de creare a atașamentului și de clădire a unei relații de încredere cu cel mic. Sursa comportamentului dificil la copiii cu istoric de traumă are de cele mai multe ori la bază frica iar citirea cărții deschide drumul înțelegerii cauzelor problemelor și sprijină părinții cu sfaturi autentice și practice. Este de pus pe noptieră și răsfoit seara ori de câte ori avem nevoie de răspunsuri.
Nicoleta Barbieru – părinte adoptiv

Conectarea cu copilul mi se pare extraordinară. Explică atât de bine traumele copiilor abandonați și ajută părinții să înțeleagă de unde vin anumite probleme/blocaje ale copiilor și să le fie mai ușor alături pe drumul către ei. Consider că fiecare familie care se pregătește să adopte, trebuie să o citească. Chiar vorbeam cu soțul meu cât de nepregătiți am pornit noi pe acest drum și considerăm că DGASPC ar trebui să o recomande tuturor părinților în proces de adopție.
Alina Vasile – parinte adoptiv

Pentru comenzi:

Alianța România fără Orfani
contact@romaniafaraorfani.ro
Tel: 0726138601