Iisus Cristos – Dumnezeu

Dumnezeu este implicat în mod direct și personal în protejarea copiilor vulnerabili. Motivația, pasiunea, scopul și abordarea noastră sunt fundamentate în dragostea pe care El o are pentru oameni și mai ales pentru copiii aflați în dificulate. Relatia lui Dumnezeu cu omenirea este definită de adopție. Dumnezeu ne-a adoptat și este Tatăl orfanului. El este centru acestei miscări. (Exodul 22:21,22; Deuteronom 10:18; Ps 10:14; Ps 68:5-6; Isaia 58:5-12; Isaia 1:17; Iacov 1.27; Ioan 3:16; Ioan 1:12,13)

Copilul
Fiecare copil are valoare intrinsecă și dreptul neconditionat la dezvoltare holistică. El nu este în primul rand un viitor adult ci în primul rând creația unică, pretioasă a lui Dumnezeu.

Familia
O familie sănătoasă este cel mai bun context în care un copil să se dezvolte și să prospere/înflorească. Familia biologică reprezintă prima opțiune în care un copil să crească. Atunci când copiii își pierd prima familie răspunsul este tot o familie.

Biserica
Comunitatea crestină, reflectând dragostea sacrificială a lui Dumnezeu, este cea care are grijă față de copilul orfan în ADNul ei. (Iacov 1:27)

Excelența
Dragostea necondiționată nu este suficientă. Toată grija pentru copii trebuie să fie ghidată de cunostintă si întelepciune. Încercăm să promovăm excelență în înghijire în concordanță cu principiile creștine și cu cele mai bune cercetări, studii și practici disponibile.

Mișcarea
Colaborarea și aducerea împreună a tuturor care cred în aceste valori pentru a le vedea îmbrățișate de toată societatea și pentru ca transformarea să se întâmple.