Parlamentarii români – față în față cu familiile adoptive și copiii acestora

Evenimentul “Amprenta Familiei” este organizat de Alianța România Fără Orfani (ARFO), în parteneriat cu Comisia de Egalitate de Șanse din cadrul Camerei Deputaților – marți, 15 mai 2018, cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, în intervalul orar 09:30 – 11:30 în Holul Etajului S1 din incinta Palatului Parlamentului.

Copiii adoptați, încurajați de Mini și Micky Mouse, își vor pune mânuțele pe șevalet, încadrate de mâinile părinților adoptivi iar senatorii și deputații vor putea semna tablourile în semn de suport al adopției și a integrării în familie a copiilor lipsiți de îngrijire părintească.

În prezent se află o propunere de modificare a legii privind regimul juridic al adopției, în dezbatere la Senat. Legea ar permite reducerea birocrației și ar oferi șanse mai mari la adopție pentru copiii cu handicap.

În România sunt 57,000 de copii asupra cărora a fost instituită o măsură de protecție. Din păcate, doar 5,7% dintre aceștia sunt adoptabili și doar 1,3% au fost adoptați anul trecut. Studiile arată că „îngrijirea instituțională sau rezidențială pentru un copil, în cadrul căreia se lucrează în schimburi, alterează profund arhitectura cerebrală precum și alte aspecte vitale ale dezvoltării copilului” – Dr. Philip A. Fischer, în „Science of neglect”, National Scientific Council on the Developing Child, Universitatea Harvard.

Alianța România Fără Orfani militează pentru ca fiecare copil din România să trăiască ocrotit de o familie permanentă dedicată bunăstării lui. Ținta ARFO este ca, până în 2020, să dublăm numărul adopțiilor din țara noastră.

Descarcați comunicatul de presă.

Share!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *