Implică-te!

Vrei să schimbi lumea? Schimbă viața unui copil, oferindu-i nu doar o casă, ci o familie!

Cum poți face asta?

1. Adopție

Noi credem că adopția este cel mai frumos mod de a experimenta iubirea.

Toate studiile serioase în domeniu arată că cel mai bun loc pentru un copil este într-o familie permanentă, care să-i ofere siguranța că este iubit, că va fi îngrijit permanent și indiferent de circumstanțe. Lucrul ăsta se întâmplă când simte că este membru în familie cu drepturi depline.

Chiar și copiii “privilegiați” din sistem, care cresc în asistență maternală, au nevoie de o apartenență permanentă, de oameni care să le fie alături pentru totdeauna, care să-i iubească necondiționat și să îi pregătească pentru relații sănătoase, nu doar material și intelectual.

Sunt câteva mii de copii în sistem care visează o familie ca a ta.

2. Plasament familial

Atunci când există posibilitatea ca un copil să fie reintegrat în familia biologică sau adopția nu este încă posibilă, cel mai bun loc pentru copil este tot într-o familie. Familiile care iau copii în plasament pot fi un adăpost fizic și emoțional pentru o perioadă. E o resursă deosebit de importantă pentru un copil care trece prin traumă și chiar dacă s-ar putea să fie numai pe termen scurt, e de mare valoare. Dacă vrei să adopți acel copil dacă și când el devine adoptabil, vei avea prioritate. 

Plasamentul este deseori pasul intermediar dintre momentul în care un copil rămâne fără familie, până devine adoptabil. Așa că există avantaje și riscuri când iei copii în plasament.

3. Devino Asistent Maternal

Asistenții maternali sunt angajați ai statului, plătiți să se îngrijească de copii, acasă. Ei primesc în general unu sau doi copii și au grijă de ei din toate punctele de vedere, până când li se schimbă forma de protecție, respectiv merg într-un apartament social sau sunt adoptați.

Un impact major în dezvoltarea unui copil pentru toată viața îl au primele luni din viață sau mediul care te ajută să depășești trauma despărțirii de familia biologică, ori cauzele care au dus la despărțire.

Statul e cel care se asigură că ai o pregătire suficientă, dar noi vă putem ajuta să vă dați seama dacă e ceva ce puteți face și putem răspunde la anumite întrebări.

4. Sprijină familii care au adoptat

Orice copil care ajunge să fie adoptat, suferă mai multe traume. Fie că este vorba despre neglijare, abuz sau abandon, ele sunt motive ce destabilizează un copil. Adopția în sine  presupune un proces foarte dificil de adaptare și schimbare, care deseori vine cu o a doua despărțire, de asistent maternal sau familie de plasament. Unele familii adoptă copii cu probleme mai grave cum ar fi boli cronice, handicap sau tulburări psihice.

Deși unele familii pot face față cu brio unor probleme medicale ale copiilor, unele au nevoie de sprijin. Banii nu ar trebui să fie piedică pentru care un copil nu ajunge într-o familie sau nu are parte de ajutorul potrivit, la timpul potrivit.

Tu poți face o diferență în viața unui copil care a trecut deja prin prea multe.

Sprijină financiar copii adoptați cu:

  • Ședințe de consiliere psihologică
  • Ședințe de kineto-terapie
  • Medicamente și lapte (matern sau praf)
  • Amenajări casnice pentru nevoile copiilor cu handicap sau proaspăt adoptați


Banii merg 100% către astfel de cazuri dacă faci o donație către ARFO cu mențiunea #pentrufamiliiadoptive.

5. Sprijină ARFO

Ajută-ne să promovăm adopția și cauza copiilor fără familie! Ajută-ne să ajutăm, să îndemnăm familii să ofere un cămin permanent celor mai mici și nevoiași dintre noi!

Poți face asta direct, prin donație, sau poți organiza un fundraiser, vanzand prajituri, un “bazar” prin care vinzi ce nu folosești de prin casă și donezi banii, ori voluntariat la o organizație apropiată de tine.

5. Implică-te în campanii ARFO