- Training online complet -

TBRI® – Curs online INTRODUCTIV de formare îngrijitori | Octombrie 2022

Despre curs

Intervenția Bazată pe Relații de Încredere® – formarea îngrijitorilor (TBRI®-formarea îngrijitorilor) este o metodă de abordare pentru părinți și profesioniști care au lucrat/ lucrează cu acei copii care au avut parte de abuz, neglijare, și/sau alte tipuri de traumă. Acest curs este gândit să fie interactiv și este predat de practicanți TBRI certificați.
Cursul TBRI® de formare a îngrijitorilor folosește o abordare bazată pe atașament și informată în ceea ce privește trauma. Scopul acestui curs de formare este echiparea părinților și profesioniștilor cu instrumentele necesare pentru a răspunde nevoilor acestor copii.

Cursul pune accentul pe trei principii de bază:

  1. Principiile de Conectare TBRI, care se focalizează pe a construi relații pozitive de încredere între părinți sau îngrijitori și copii
  2. Principiile de Împuternicire TBRI, care se focalizează pe a împlini nevoile fizice și legate de mediu ale copiilor și a-i ajuta să reușească să aibă autocontrol și să se echilibreze singuri
  3. Principiile de Corectare TBRI, care se focalizează pe a-i ajuta pe copii să își dezvolte abilitățile sociale.

Program

Training-ul va avea loc ONLINE pe ZOOM, în 2 sesiuni de câte 3 ore și 15 minute:

  • 12 octombrie 18:00 – 21:15
  • 13 octombrie, 18:00 – 21:15

Locuri disponibile și costuri

Training-ul este deschis unui număr maxim de 25 de persoane sau cupluri, iar costul este de 150* de lei/persoană!

După ce v-ați înscris, în proximitatea cursului o să primiți detalii specifice de conectare.

Obs: Înscrierea este confirmată în ordinea confirmării plății. Dacă există persoane ce nu își pot permite costul, dar doresc să participe, acestea ne pot scrie la contact@arfo.ro

*costul este nerambursabil

Structura cursului

Această ediție a cursului va fi: Introducere și prezentare generală TBRI.

Ca o privire de ansamblu, această instruire este concepută pentru a oferi participanților expunere la toate părțile TBRI, prin evidențierea modalităților în care fiecare principiu al strategiei de intervenție se încadrează în natura holistică a TBRI. Primele activități oferă participanților o oportunitate de a sparge gheața, împărtășind succesele și provocările unii cu alții și familiarizându-se cu ideile de bază ale TBRI.

Introducere și prezentare generală TBRI
· Înțelegerea TBRI
· De unde încep?
· Principiile de Conectare TBRI
· Principiile de Împuternicire TBRI
· Principiile de Corectare TBRI: Strategii Proactive
· Principiile de Corectare TBRI: Strategii de Răspuns
· Punându-le pe toate împreună

Cursul este foarte bun pentru că împletește mult practica cu teoria. Sunt multe filmulețe, multe exerciții de conștientizare, de observație și jocuri de rol. Pe mine m-a ajutat că au fost și părinți și specialiști și am auzit cum văd părinții anumite aspecte. Este un curs prezentat foarte profesionist. Eu l-aș recomanda la cât mai multe persoane: părinți și specialiști!

Apreciez accesibilitatea sesiunilor online, fără de care nu aș fi putut participa la formarea oferită de ARFO în cadrul cursului TBRI. În familia noastră avem doi copii în plasament, pentru care ne aflăm, în prezent, în proces de adopție. Conținutul cursului, atât în privința materialelor de studiu, cât și al discuțiilor avute cu instructorii și cu ceilalți participanți, sunt deosebit de instructive și relevante. Am putut face multiple corelații între elementele discutate în sesiunile de curs și realitatea trăită acasă, cu copiii. Îmi doresc mult să pot pune în aplicare cele mai bune practici învățate aici.

Se acorda diplomă de participare.