Summitul
arfo 2020

Fiecare poate face ceva

Cumpără accesul la înregistrările Summitului ARFO 2020 împreună cu toate workshop-urile!

Summitul ARFO este evenimentul anual care aduce împreună toate categoriile de persoane implicate în procesul de adopție din România!

familii adoptatoare emoji

Familii adoptatoare

specialisti din cadrul DGASPC

Specialiști din
cadrul DGASPC

psihologi emoji

Psihologi

Asistenți sociali

Asistenți maternali

familii de plasament emoji

Familii de plasament

Politicieni

voluntari emoji

Voluntari

persoane interesate de ceea ce presupune adopția mobile

Persoane interesate de ceea ce presupune adopția sau îngrijirea copiilor fără familie

Summitul își dorește să inspire, să încurajeze și să instruiască persoanele care lucrează cu copiii aflați în dificultate din România.

Summitul oferă informații, mărturii, provocări și sprijin moral tuturor celor ce au trecut sau trec prin provocările abandonului, al pierderii și vindecării rănilor sufletești.

Data și ora

Anul acesta, Summitul ARFO 2020 va avea loc ONLINE
Joi, 29 Octombrie în intervalul orar 17:00-21:00.

Summit-ul va începe cu sesiunea plenară și se continuă cu cele 2 sesiuni de workshop-uri pe care le veți alege în momentul înscrierii la eveniment.

*Detaliile ce țin de participare (link, platfomă etc) le veți primi în data de 28 octombrie (cu o zi înaintea evenimentului)

Orar

17:00 - 19:00
Sesiune plenară
17:00 - 19:00
19:10 - 20:00
Workshop 1
19:10 - 20:00
20:10 - 21:00
Workshop 2
20:10 - 21:00

Cost

Summitul ARFO 2020

75
50 lei preț până pe 25 octombrie
  • Acces la toate materiale din cadrul summitului
  • Link acces summit
Early booking

Summitul ARFO 2020

75 lei preț după 26 octombrie
  • Acces la toate materiale din cadrul summitului
  • Link acces summit
Standard

Descriere Workshop-uri 1

1.  Atașament: aplicații practice (partea 1) –  Dr. Mandy Howard și Alina Muntean

2.  A fi părinte în epoca anxietății – Dr. Curt Thompson

Anxietatea nu e ceva nou. Există de când lumea. Dar fiecare generație ajunge să o experimenteze într-o formă specifică, iar noi o avem pe a noastră. Pentru ce îți faci griji? Pentru ce se îngrijorează copiii tăi? Cum putem gestiona anxietatea noastră și a copiilor noștri și în același timp să ne trăim viața în lumea reală? Acest atelier va examina caracteristicile anxietății și felul în care o putem gestiona în moduri utile, ca astfel să Îl imităm pe Iisus, care nu se îngrijorează de nimic.

3.  Sistem de protecție sau vătămare? (partea 1) – Mădălina Turza & Liviu Mihăileanu

Sistemul de protecție specială a fost inițiat cu intenția de a fi un sprijin pentru copiii lipsiți de îngrijire părintească. Filosofia de intervenție și practică efectivă pot duce, însă, la traumatizarea copilului. Care sunt lucrurile pe care ar trebui să le urmărim pe parcursul intervenției pentru a ne asigura că respectăm interesul superior al copilului? Care sunt lucrurile aplicate greșit sau pornite dintr-o filosofie centrată pe sistem și nu pe copil? La aceste întrebări vor răspunde d-na Mădălina Turza, Președinte ANDPDCA și Liviu Mihăileanu, Președinte ARFO, alături de invitații lor: Dr. Amanda Howards, Samford University și Dr. Krish Kandiah, Fondator Home for Good, profesor Oxford University si Dr. Judith Rycus, Director The Institute for Human Resources USA.

4.  Adopția prin ochii copilului biologic – Jurje Alex

Explorăm valențele adopției din prisma copiilor biologici ai familiilor care au adoptat. Care sunt beneficiile, bucuriile și provocările de a avea un frate care a venit în familia ta pe calea binecuvântată a adopției?

Descriere Workshop-uri 2

1.  Atașament: aplicații practice (partea 2) –  Dr. Mandy Howard și Alina Muntean

2.  Îngrijirea echipelor noastre în perioade de anxietate – Dr. Curt Thompson & Jedd Medefind

Hai să spunem lucrurilor pe nume: lumea parcă e dată peste cap. Mulți dintre noi am simțit anxietatea cum se strecoară ca niciodată. Cum ne putem îngriji cel mai bine echipele pe care le coordonăm în aceste circumstanțe? Alăturați-vă Dr. Curt Thompson și lui Jedd Medefind pentru un demers la intersecția neuroștiinței, cu Scriptura și sfaturile practice.

3.  Sistem de protecție sau vătămare? (partea 2) – Mădălina Turza & Liviu Mihăileanu

Sistemul de protecție specială a fost inițiat cu intenția de a fi un sprijin pentru copiii lipsiți de îngrijire părintească. Filosofia de intervenție și practică efectivă pot duce, însă, la traumatizarea copilului. Care sunt lucrurile pe care ar trebui să le urmărim pe parcursul intervenției pentru a ne asigura că respectăm interesul superior al copilului? Care sunt lucrurile aplicate greșit sau pornite dintr-o filosofie centrată pe sistem și nu pe copil? La aceste întrebări vor răspunde d-na Mădălina Turza, Președinte ANDPDCA și Liviu Mihăileanu, Președinte ARFO, alături de invitații lor: Dr. Amanda Howards, Samford University și Dr. Krish Kandiah, Fondator Home for Good, profesor Oxford University si Dr. Judith Rycus, Director The Institute for Human Resources USA.

4. Povesti, experiente, proceduri, motivație INTERACTIVITATE – Ștefan Coman

Dacă ești interesat(ă) de domeniul adopției, există multe resurse deja disponibile. Însă deseori cele mai faine lecții le înveți și le reții sub formă de poveste.
Workshopul acesta va fi interactiv, live și autentic. Trei părinți adoptivi vor împărtăși experiențe, povești, lecții învățate și vor răspunde la întrebări din partea participanților.
Veți putea auzi relatări despre primele zile după adopție, relația cu copiii biologici și rude, adaptarea la școală a copiilor adoptați, nopți dificile sau când îți crește inima de bucurie.

Vorbitori

Maria Mădălina Turza

Maria Mădălina Turza

Președinte ANDPDCA

Mădălina Turza este un reputat militant pentru drepturile copiilor cu dizabilități din România, cu mai mult de 10 ani de experiență în domeniul drepturilor omului, educației incluzive, elaborarea și analiza de politici publice din perspectiva drepturilor omului, comunicare strategică, discriminare, advocacy, litigare strategică din perspectiva drepturilor omului și management de proiect. Experiență dovedită în proiectarea și gestionarea proiectelor de promovare de politici publice de incluziune, abilități relevante de a dezvolta și susține argumente din sfera drepturilor omului în fața diferitelor tipuri de organisme internaționale și europene, precum și abilități în furnizarea de expertiză tehnică diverselor tipuri de părți interesate pe linie de programare și management al incluziunii, politici publice incluzive, drepturile omului în general și drepturile persoanelor cu dizabilități, în special. Manager cu abilități interpersonale, de comunicare, de rezolvare a problemelor și de luare a deciziilor. Abilitatea de a stabili și menține alianțe, de a coordona și motiva echipe și oameni; capacitate ridicată de analiză și sinteză, de transformare a informațiilor complexe în mesaje accesibile pe agenda publică.

Curt Thompson, M.D

Psihiatru, vorbitor și autor

Dr. Curt Thompson este psihiatru la un cabinet privat din Falls Church, Virginia și fondatorul Being Known, LLC, o organizație care dezvoltă resurse pentru educarea și instruirea liderilor despre intersecția dintre neurobiologia interpersonală, formarea spirituală creștină și creativitatea vocațională. Este autorul cărților Anatomy of the Soul și The Soul of Shame: Retelling the Stories We Believe About Ourselves. A absolvit Facultatea de Medicină a Universității de Stat Wright, și-a finalizat rezidențiatul în psihiatrie la Spitalul Universitar Temple și este acreditat de Consiliul American de Psihiatrie și Neurologie. Este activ implicat în învățământ și educație, unde coordonează angajații clinici și organizează grupuri de educație continuă pentru pacienți și colegi. De-a lungul carierei sale, pe lângă tratarea adulților, adolescenților și familiilor, principalul său obiectiv de interes clinic și de cercetare a fost integrarea psihiatriei cu disciplinele asociate și spiritualitatea creștină. Vorbește adesea pe aceste teme la ateliere, conferințe și în tabere.

Este specialist în domeniul neurobiologiei interpersonale și modul în care aceasta reflectă părți integrante ale credinței creștine, oferind oportunități de a înțelege și de a experimenta aceeași credință, însă în feluri noi. O mare parte din munca sa este momentan dedicată formării în aceeași materie a altor profesioniști din diferite culturi și domenii profesionale. Împreună cu soția sa, Phyllis, sunt părinții a doi copii și locuiesc în Arlington, Virginia. El slujește ca prezbiter la Washington Community Fellowship, o congregație a bisericii menonite, din Washington, D.C. Printre activitățile sale de acolo se numără predicarea, învățătura și implicarea în mișcarea de rugăciune pentru vindecare.
Dr Krish Kandiah

Dr Krish Kandiah

Director Home For Good

Dr. Kandiah este un antreprenor social cu o viziune de a ajuta la rezolvarea unora dintre problemele aparent netratabile ale societății, prin construirea de parteneriate între societatea civilă, comunitățile de credință, guvern și filantropie.

Dr. Kandiah este directorul fondator al Home For Good, o organizație caritabilă care caută să găsească familii iubitoare pentru copiii din sistemul de protecție. Militează cu pasiune pentru reîntregirea familiilor, plasament și adopție, pentru ca viețile copiilor vulnerabili din întreaga lume să fie impactate pozitiv în mod real.

https://www.homeforgood.org.uk/
http://www.krishk.com/
Ana Radulescu

Ana Rădulescu

CEO & Founder la CFCECAS Conf.univ.dr. la UNIBUC

Este inițiatorul programului de supervizare profesională a asistenților sociali și a personalului din serviciile sociale, program lansat în 2014 în România prin intermediul Centrului de Formare Continuă și Dezvoltarea Competențelor în Asistență Socială / CFCECAS (www.cfcecas.ro).

Este implicată în domeniul dezvoltării serviciilor sociale în România de mai bine de 20 de ani, este Conferențiar Universitar la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București și Director General al Asociației Asistenților Sociali din România/ ASproAS (www.asproas.ro)
Alex Ilie ARFO

Alex Ilie

Director Executiv Alianța România fără Orfani

Născut într-o familie de creştini din judeţul Argeş, Alex a simţit chemarea pentru “ceva special” din copilărie. A devenit creştin în primul an de liceu, perioadă în care împreună cu mântuirea a dobândit pasiunea pentru Dumnezeu şi pentru oameni. În 2002 a terminat Facultatea de Teologie iar în 2003 Facultatea de Sociologie-Psihologie, ambele în Bucureşti. În prezent masterand în “Global Leadership” la Fuller Theological Seminary din USA.

În timpul liceului s-a implicat în diferite lucrări: cu copiii orfani, cu bătrânii din azilul din Piteşti sau cu oamenii de la spital. Pasiunea pentru oamenii îl energizează continuu; din păcate lipsa focalizării a făcut ca rezultatele din acea perioadă să fie mediocre.

În timpul facultăţii întâlnirea cu Organizaţia Studenţilor Creştini Evanghelici din România (OSCER) reprezintă un moment definitoriu: înțelege principiile focalizării şi valoarea procesului cel puțin la fel de important ca rezultatul. Este parte din echipa care porneşte lucrarea creştină printre studenţii din Piteşti, mişcare pe care o coordonează până în 2006.

Între anii 2002-2004 predă la Liceul Teologic Elim din Pitești, în ultima parte a acestei perioade lucrând ca director.

Din ianuarie 2005 se alătură echipei OSCER la nivel naţional: în primii ani face munca de pionierat în zona de centru a țării, apoi coordonează zona de sud și centru, iar 2007 până în 2011 slujeşte în poziţia de coordonator național.

În perioada 2003-2008 împreună cu alţii vede tot mai mult nevoia unei noi biserici relevante în Piteşti. Din ianuarie 2008 coordonează echipa de conducere a Bisericii Petra.

Este căsătorit cu Nati din 2004, împreună încercând să fie o binecuvântare pentru tot oraşul Piteşti şi nu numai.

Împreună cu Nati în 2009 adoptă doi gemeni, băiat și fată, în vârstă de 7 ani. Peste doi ani adoptă din nou, doi frățiori, băiat și fată, de 4 și 3 ani. În 2019 în familia lor se mai alătură încă o fetiță în vârstă de 14 ani iar în acest an au extins ospitalitatea casei lor pentru un băiat de 1 an și 3 luni.

Versetul care îi vorbeşte în mod deosebit şi care îl inspiră este Ioan 15:5: “Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine, şi în cine rămân Eu, aduce multă roadă; căci despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic”

Începând din martie, 2015, Alex s-a alăturat echipei ARFO, coordonând acțiunile alianței din poziția de Director Executiv.
Alina Muntean

Alina Muntean

Psiholog, TBRI

În 2004 Alina Muntean a început să colaboreze în calitate de voluntar, cu diferite ONG-uri care desfășurau activități instructive-educative cu tineri și copii abandonați din județul Mureș. Acest început nu a făcut decât să o motiveze să se implice și mai mult în viața acestor copii și să ducă munca sa la un alt nivel. Prin urmare a finalizat Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației și un Master în Consiliere și Psihologie Clinică. A terminat o formare în Terapie de Familie Sistemică și a participat la training-uri pe traumă în SUA (formare în TBRI) și România. Pe lângă cei 2 băieți pe care îi are, a luat în plasament 2 fetițe. Această experiență o ajută să înțeleagă și mai bine părintele care crește un copil cu traume.
Cătălin Cîrstoveanu

Dr. Cătălin Cîrstoveanu

Șeful secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi de la Spitalul „Marie Curie”

Medicul Cătălin Cîrstoveanu este șeful secției de Terapie Intensivă Nou Născuți din cadrul Spitalului clinic de urgență pentru copii ’’Marie Curie’’. Este inițiatorul unui proiect de succes, Clinica de Cardiochirurgie Pediatrică și a refăcut de la zero secția de terapie intensivă pentru nou-născuți. Și-a dedicat viața salvării celor mai mici și vulnerabili.

“Ca să fii un doctor bun”, crede el, “îţi trebuie să îţi imaginezi în locul persoanei pe care o tratezi, mama, tatăl, sora, soţia sau copilul.” Are suport practic și emoțional din partea familiei iar cel mai mult îl motivează copii și soția sa.

Convingerea lui este: ’’Ca să ştii ce este un copil pentru tine, nu pot să-ţi spun că e obligatoriu să ai şi copii acasă, dar cred că pierzi ceva dacă nu ai un copil acasă. Am convingerea personală, intimă, că atâta timp cât faci în consonanţă lucrurile cu Dumnezeul în care te încrezi, nu au cum să fie rele lucrurile.’’
Jason Johnson

Jason Johnson

Director Național a Church Ministry Initiatives

Jason Johnson este căsătorit cu Emily, este tată adoptiv și de plasament, pastor, scriitor și vorbitor.

Jason a început să lucreze la o biserică încă din timpul colegiului și a petrecut aproape 14 ani în slujba pastorală. În 2008, Jason a plantat o biserică în North Houston. Împreună cu acestă biserică este cofondator al The Orphan Care Network, o organizație non-profit menită să sprijine și să echipeze familiile adoptive și de plasament.

În 2013, având experiența din biserică și experiența din domeniul adopției și plasamentului, Jason a început să lucreze pentru o organizație care să ajute liderii bisericii să implementeze structura, strategia și mecanismele durabile ale lucrării OVC în cadrul bisericilor lor. Acest lucru l-a condus în cele din urmă la rolul său actual de Director al National Church Ministry Initiative împreună în cadrul Christian Alliance for Orphans, unde își petrece cea mai mare parte a timpului oferind consultanță liderilor bisericii și organizațiilor cu privire la cele mai bune practici și strategii pentru slujiri durabile. De asemenea, Jason își petrece mult timp călătorind și vorbind la conferințe cu actualele și potențialele familiile adoptive și de plasament.

În timp ce lucrează în cadrul CAFO, Jason este, de asemenea, autorul cărților nou lansate, ReFraming Foster Care and Everyone Can Do Something, precum și ALL IN Orphan Care și îl puteți găsi pe la www.jasonjohnsonblog.com. Jason are o pasiune de a echipa bisericile și de a încuraja familiile, indiferent unde se află, în călătoria lor de plasament și adopție.

Jason și soția sa, Emily, locuiesc în Texas cu cele patru fiice ale lor și se bucură de tot ce fac, atâta timp cât sunt împreună.
Liviu Mihăileanu

Liviu Mihaileanu

Președinte ARFO

Liviu Mihăileanu s-a alăturat echipei ARFO din iunie 2015 ca reprezentant al Alianţei pentru acţiuni de lobby şi advocacy, având o experienţă de 20 ani în management şi consultanţă.

Este coautor al primei cărţi despre activitatea de lobby din România (2009) precum și al primului studiu care pune în oglindă percepţiile lobbyiştilor, ale politicienilor şi a opiniei publice (2012).

În prezent, coordonează serviciile de management al cunoaşterii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa în cadrul celei mai mari companii de consultanţă din lume şi este cofondator al Asociaţiei “Tzuby’s Kids”, organism autorizat să desfășoare servicii în domeniul adopției interne. Consilier și formator acreditat, Liviu este membru în Consorţiul de Traumă al Alianţei România Fără Orfani (ARFO) şi a deschis în cadrul Asociaţiei “Tzuby’s Kids” o Academie de Training pentru îngrijirea competentă a copiilor cu istoric de traumă.

Liviu este căsătorit şi are doi copii adoptați.
Amanda Howard

Amanda Howards

Profesor Samford University

Mandy Howard este profesor asistent de psihologie la Universitatea Samford și afiliat al TCU Karyn Purvis Institute of Child Development. Munca ei se concentrează pe înțelegerea proceselor interpersonale care stau la baza calității vieții și aplică cercetarea practicii pentru tineri în îngrijirea netradițională.
Adela Șetet

Adela Șetet

Asistent social, Manager CFCECAS

Este de profesie asistent social și în ultimii 10 ani a oferit suport diferitelor grupe de persoane aflate în dificultate. De asemenea a lucrat cu sute de specialiști din serviciile sociale în cadrul programelor de formare și supervizare. Intervenția bazată pe relații profesionale funcționale este bazată atât pe cunoașterea derivată din practică, cât și pe ultimele cercetări în ceea ce privește dezvoltarea potențialului uman.

Jedd Medefind

Președinte Christian Alliance For Orphans

Jedd Medefind adoră să-și trăiască viața alături de soția sa, Rachel. Îi plac meciurile de lupte cu cei cinci copii ai săi - Siena, Marin, Eden, Lincoln și Phoebe. Mai presus de toate, își dorește ca viața lui să reflecte inima lui Isus Hristos în toate.

Jedd crede că dragostea pentru orfani este transformatoare. Atât personal, cât și prin nenumăratele exemple ale altora, a văzut că viețile sunt efectiv răscolite atunci când creștinii oglindesc inima lui Dumnezeu pentru orfani prin adopție, plasament și îngrijire a orfanilor la nivel global. Acest tip de iubire îi transformă nu numai pe orfani, ci și pe cei care își deschid pentru ei inimile și casele. Bisericile pot fi transformate și ele, mutând accentul comunității de pe credința focusată pe sine către credința jertfitoare de sine. Iar atunci când lumea din jur vede Evanghelia întruchipată în acest fel, cei care sunt martori ai acestui proces se transformă și ei la rândul lor. Dorind să stimuleze acest tip de transformare prin Biserică, Jedd lucrează ca președinte al Alianței Creștine pentru Orfani.

Înainte de aceasta, Jedd a lucrat la Casa Albă ca asistent special al președintelui George W. Bush, conducând Biroul pentru inițiative religioase comunitare. În acel rol, a coordonat demersurile de reformă guvernamentală pentru ca grupurile și comunitățile de credincioși să devină parteneri principali în toate eforturile federale de a-i ajuta pe cei nevoiași, de la reintegrarea prizonierilor, la lupta împotriva SIDA la nivel mondial. Conform revistei Harvard Political Review, aceste reforme „au schimbat fundamental strategia guvernului pentru îmbunătățirea vieții celor abuzați...”

Anterior, Jedd a avut diverse funcții în legislativul statului California. De asemenea, a ajutat la implementarea Proiectului de reînnoire a comunității din California, care întărește organizațiile nonprofit în unele dintre cele mai încercate comunități din acel stat. A lucrat, a studiat și a slujit în peste treizeci de țări, cu diverse organizații, de la Price-Waterhouse din Moscova, până la Christian Life Bangladesh.

Jedd a scris numeroase articole și patru cărți, inclusiv Upended și Four Souls. Cea mai recentă carte a sa, Becoming Home, oferă o analiză succintă, dar importantă, a modului în care familiile și comunitățile pot îmbrățișa copiii vulnerabili cu înțelepciune și dragoste prin adopție, asistență maternală, îndrumare și multe altele. Jedd este adesea intervievat pe subiecte legate de îngrijirea eficientă a copiilor vulnerabili, precum și alte probleme naționale și globale, în divserse publicații, de la Christianity Today și The Gospel Coalition, până la Wall Street Journal, NPR și Al Jazeera.

Jedd Medefind și soția sa, Rachel, locuiesc lângă Washington, DC. Au primit copii atât prin naștere, cât și prin plasament și adopție.
Alexandru Jurje

Alexandru Jurje

Pastor

Alexandru Jurje, inginer preocupat de cele sfinte și pastor preocupat de cele pământești, căsătorit cu Debora, tatăl lui Maia și Cris, navighează apele învolburate ale vieții de soț, părinte și ghid al celor care mai caută pe Dumnezeu și care mai vor să facă ceva semnificativ în lume.

Bogdan Marin - Bodo (Proconsul)

Muzician

Ștefan Coman

Ștefan Coman

Coordonator strategic ARFO

Este parte din echipa executivă ARFO. De profesie este psiholog, însă mare parte a vieții lui profesionale a avut loc în managementul de proiect în ONG-uri care lucrează cu și pentru grupuri vulnerabile. Este căsătorit și tată a trei copii. Unul este adoptat, dar nu mai știe care dintre ei.

Judith Rycus

Director The Institute for Human Resources USA

Dr. Judith Rycus este director de programe și manager de programe internaționale al Institute for Human Services North American Resource Center for Child Welfare din Columbus, Ohio, o organizație pe care a cofondat-o în 1977. Și-a petrecut cariera profesională ca și consultant, formator, analist de politici și autor publicat pe scară largă în domeniul protecției copilului și bunăstării copilului și a lucrat în Statele Unite și Canada și în multe națiuni din Europa de Est. Dr. Rycus este autorul principal al manualului de resurse în patru volume, Field Guide to Child Welfare și al unei biblioteci întregi de tehnologii de formare a serviciilor, curricula și resurse practice. Ea oferă, de asemenea, evaluarea programelor, planificarea strategică și dezvoltarea organizațională pentru a promova schimbări la scară largă și durabile în organizații și sisteme care deservesc copiii maltratați și familiile acestora. Dr. Rycus și-a luat doctoratul în psihologia dezvoltării în 1990, iar masteratul în asistență socială în 1972.

Evenimentul s-a sfârșit!