În Duminica Orfanului, creștinii sunt chemați să dea atenție orfanilor. Noi suntem un popor chemat să apere pe cei fără tată… să aibă grijă de copilul care nu are nici o familie… și să vizităm pe orfani în necazurile lor.

Fiecare eveniment este organizat în Biserici la nivel local. Predicile, întâlniri în grupuri mici, concerte, adunări de rugăciune, mese comune și activități cu tinerii sunt câteva idei pentru a informa și motiva pe credincioși să înțeleagă chemarea lui Dumnezeu ca să aibă grijă de orfani și să se implice prin ceea ce poate ca un răspuns la această chemare. Mesajul va veni din mai multe surse, având o singură voce. Duminica Orfanului este o oportunitate de a trezi biserica, comunitatea și societatea să se îngrijească de orfani.

În luna noiembrie, mii de evenimente de acest fel vor crea un ecou în întreaga lume, având un singur scop: să vestim marea iubire a lui Dumnezeu pentru orfani. Duminica Orfanului este o oportunitate de a trezi biserica, comunitatea și societatea să se îngrijească de orfani.

ISTORIC
În trecut, multe biserici și misiuni din întreaga lume au organizat “Duminica Orfanului”.

Totul a început în Africa, într-o mică Biserică din Zambia. In timp ce participa la un serviciu de biserică în Zambia, un vizitator american a fost impresionat de apelul pasionat al pastorului de a avea grijă de orfanii din comunitatea locală, care a fost devastată de SIDA și de sărăcie. Membrii bisericii se confruntau profund cu aceste nevoi. Dar, la finalul serviciului, unul după altul a pășit în față cu bani, alimente și alte bunuri, unii chiar dăruind pantofii lor proprii ca un darl pentru orfani.

Vizitatorul, Gary Schneider, a fost atât de mișcat încât el a început să ajute liderii Bisericilor din Zambia să se mobilizeze pentru a se organiza Duminica Orfanului în toată Zambia.

Aceste eforturi s-au răspândit mai întâi în SUA, în 2003, apoi mai departe în întreaga lume. Alianța România Fără Orfani dorește printr-un efort coordonat să adune laolaltă Bisericile din Romania, ca printr-o voce unitară să trezim această națiune. Totodată, Alianța România Fără Orfani onorează Biserica din Zambia pentru darul care ni l-a oferit, Duminica Orfanului.

Să ne rugăm ca credincioșii din întreaga lume să fie la fel de înflăcărați ca și fratii noștri din Zambia, astfel încât lumea să poată vedea inima lui Dumnezeu pentru orfani.

Ai o întrebare despre Duminica Orfanului?