8 Noiembrie

În Duminica Orfanului, creștinii sunt chemați să dea atenție orfanilor. Noi suntem un popor chemat să apere pe cei fără tată… să aibă grijă de copilul care nu are nici o familie… și să vizităm pe orfani în necazurile lor.

Fiecare eveniment este organizat în Biserici la nivel local. Predicile, întâlniri în grupuri mici, concerte, adunări de rugăciune, mese comune și activități cu tinerii sunt câteva idei pentru a informa și motiva pe credincioși să înțeleagă chemarea lui Dumnezeu ca să aibă grijă de orfani și să se implice prin ceea ce poate ca un răspuns la această chemare. Mesajul va veni din mai multe surse, având o singură voce.

Duminica Orfanului este o oportunitate de a trezi biserica, comunitatea și societatea să se îngrijească de orfani.

În luna noiembrie, mii de evenimente de acest fel vor crea un ecou în întreaga lume, având un singur scop: să vestim marea iubire a lui Dumnezeu pentru orfani. Duminica Orfanului este o oportunitate de a trezi biserica, comunitatea și societatea să se îngrijească de orfani.

Istoric

În trecut, multe biserici și misiuni din întreaga lume au organizat “Duminica Orfanului”.

Totul a început în Africa, într-o mică Biserică din Zambia. In timp ce participa la un serviciu de biserică în Zambia, un vizitator american a fost impresionat de apelul pasionat al pastorului de a avea grijă de orfanii din comunitatea locală, care a fost devastată de SIDA și de sărăcie. Membrii bisericii se confruntau profund cu aceste nevoi. Dar, la finalul serviciului, unul după altul a pășit în față cu bani, alimente și alte bunuri, unii chiar dăruind pantofii lor proprii ca un darl pentru orfani.

Vizitatorul, Gary Schneider, a fost atât de mișcat încât el a început să ajute liderii Bisericilor din Zambia să se mobilizeze pentru a se organiza Duminica Orfanului în toată Zambia.

Aceste eforturi s-au răspândit mai întâi în SUA, în 2003, apoi mai departe în întreaga lume. Alianța România Fără Orfani dorește printr-un efort coordonat să adune laolaltă Bisericile din Romania, ca printr-o voce unitară să trezim această națiune. Totodată, Alianța România Fără Orfani onorează Biserica din Zambia pentru darul care ni l-a oferit, Duminica Orfanului.

Să ne rugăm ca credincioșii din întreaga lume să fie la fel de înflăcărați ca și fratii noștri din Zambia, astfel încât lumea să poată vedea inima lui Dumnezeu pentru orfani.

Harta participanti Duminica orfanului

Center map

Înscrieri Duminica Orfanului

Resurse

Suntem aici pentru tine! Echipa noastră dorește să îți ofere resurse de care ai nevoie pentru a participa la Duminica Orfanului. Mai jos sunt câțiva pași simpli care te vor ajuta să poți folosi gratuit materialele și pachetele de pe site-ul nostru. Dacă ai nevoie de ajutor în continuare, te rugăm să nu eziți să ne contactezi. Dumnezeu să te binecuvânteze și să ajungă la mulți copii orfani prin loialitatea voastră în slujire.

Evenimentul Duminica Orfanului începe cu o persoană care împărtășește pasiunea lui Dumnezeu pentru orfani.

Pași: Selectați o activitate din ideile de mai jos, sau folosiți un design propriu! Începeți să construiți ideea cu rugăciune și planificare, invitând prietenii să vi se alăture.

Propuneri:

  • Serviciu de biserică dedicat : predică, materiale video, mărturie familie adoptatoare, rugăciune, Lanț de rugăciune pentru orfani, tricou duminica orfanului.
  • 25 min din Întâlnirea Bisericii: Material video, mărturie familie adoptatoare și rugăciune pentru orfani
  • 10 min din Întâlnirea bisericii : Material video și rugăciune pentru orfani

Spune-ne ce “pachet” ai ales și noi îți trimitem pe e-mail materialele necesare.
Te rugăm să te înscri pe harta Duminicii Orfanului! Vrem să vedem România acoperită de rugăciune în 10 noiembrie. Nicio activitate nu este prea mică!

Dacă ai o întrebare sau ai nevoie de kit-ul de resurse ne poți contacta la adresa de e-mail: contact@romaniafaraorfani.ro, pagina de Facebook a evenimentului, sau la tel 0726138601.

Evanghelia și Adopția – Un studiu asupra fundamentelor biblice ale adopției ca lucrare creștină
9 moduri prin care oamenii obișnuiți pot iubi orfanii
30 de lucruri pe care oricine le poate face pentru Duminica orfanului
Ghid pentru o oră de rugăciune pentru orfani
Cum pot lua în plasament sau adopție un copil
Inima lui Dumnezeu – material grup mic
Raportul ARFO cu privire la situația copiilor din sistemul de protecție

Întrebări frecvente

În Duminica Orfanului, creștinii din întreaga lume sărbătoresc dragostea lui Dumnezeu, Cel care „apără cauza orfanului” și care ne cheamă să facem același lucru. În esență, Duminica Orfanului face cunoscut caracterul adevărat al lui Dumnezeu și latura vizibilă a Evangheliei prin intermediul credincioșilor care împărtășesc inima Lui de Tată prin adopție, îngrijire și slujire globală a orfanilor.

Dumnezeu este preocupat în mod profund și personal de cauza orfanilor (Deuteronom 10:18, Psalmul 68: 5-6). El îi cheamă pe copiii Săi să împărtășească această pasiune și să aducă fiecărui copil dragostea lui Isus Hristos atât prin cuvânt, cât și prin faptă (Isaia 1:17, Iacov 1:27, Matei 25:40). Duminica Orfanului reamintește Bisericii acest adevăr, fiind o chemare la acțiune.

Fiecare eveniment sau activitate din Duminica Orfanului este concepută la nivel local, de credincioșii din biserica respectivă. Așadar, evenimentele variază în funcție de oamenii și bisericile implicate. De exemplu: predici și/sau lecții de școală duminicală despre inima lui Dumnezeu pentru orfani, materiale video, mărturii ale celor care au adoptat, întâlniri de rugăciune, zile de post și mese simple, strângeri de fonduri, provocarea de a deveni familie adoptivă.

Site-ul Duminica Orfanului cuprinde idei și resurse pentru evenimente locale: posterul evenimentului, videoclipuri, idei pentru activități, ghid de studiu sau schiță de predică.

Multe vieți sunt transformate atunci când creștinii răspund chemării lui Dumnezeu de a purta de grijă orfanilor. Orfanii și tinerii adoptați sunt schimbați pentru totdeauna. Dar asta nu se oprește aici. Creștinii la rândul lor sunt schimbați, de la o religiozitate orientată spre sine, către ucenicia adevărată, sacrificială. Bisericile cresc și ele, deoarece atunci când comunitatea vede inima lui Dumnezeu, o va oglindi mai departe. Nu în cele din urmă, lumea din jurul nostru va fi transformată văzând Evanghelia tangibilă în adopția creștină, în plasament și în lucrarea de îngrijire a orfanilor la nivel național/global.

Campania Duminica Orfanului în România este condusă de Alianța România fără Orfani (ARFO), o alianță națională de organizații și biserici dedicate Evangheliei și orfanului. La nivel internațional Duminica orfanului este inițiată de CAFO (Alianța creștină pentru orfani) care reunește peste 180 de organizații de încredere, de la Family Life, Bethany Christian Services și Show Hope, până la Focus on the Family, Buckner International și Compassion International. Cel mai important, Duminica Orfanului este marcată anual prin mii de evenimente dedicate în întreaga lume.

Pentru orice întrebare ne poți contacta la adresa de e-mail: contact@www.romaniafaraorfani.ro, pagina de facebook a evenimentului, sau la telefon 0726138601

Îți oferim 3 propuneri de organizare:

  • Serviciu de biserică dedicat : predică, materiale video, mărturie familie adoptatoare, rugăciune, Lanț de rugăciune pentru orfani, tricou duminica orfanului
  • 25 min din Întâlnirea Bisericii: Material video, mărturie familie adoptatoare și rugăciune pentru orfani
  • 10 min din Întâlnirea bisericii : Material video și rugăciune pentru orfani

Te rugăm să te înscri pe harta Duminicii Orfanului! Vrem să vedem România acoperită de rugăciune în 10 Noiembrie. Nicio activitate nu este prea mică!