Despre Noi

ARFO

ALIANȚA ROMÂNIA FĂRĂ ORFANI unește organizații nonguvernamentale, biserici, firme, persoane publice și private având un singur scop: fiecare copil să beneficieze de dragostea, susținerea și siguranța apartenenței la o familie.

Dorința noastră este, ca lucrând împreună, să inspirăm și să echipăm oamenii “să facă binele, să caute dreptatea, să ajute pe cei oprimați” șimai ales “să aibă grijă de orfani”. Printre inițiativele noastre se numără Summitul anual, campania “Și nouă ne pasă”, “Duminica Orfanului”, “Consorțiul de instruire pentru întelegerea și tratarea traumei” și proiectul “Un weekend de neuitat”.

Mai mult decât să creeze un program, ARFO își propune să mobilizeze întreaga societate înspre manifestarea grijii față de copiii aflați în dificultate. Visăm astfel ca România să devină o țară de oameni care investesc timpul, talentele și resursele lor pentru îngrijirea acestor copii.

Misiunea ARFO este mobilizarea întregii societăți pentru ca fiecare copil să beneficieze de o familie

-

Valorile ARFO

Iisus Cristos - Dumnezeu

Dumnezeu este implicat în mod direct și personal în protejarea copiilor vulnerabili. Motivația, pasiunea, scopul și abordarea noastră sunt fundamentate în dragostea pe care El o are pentru oameni și mai ales pentru copiii aflați în dificulate. Relatia lui Dumnezeu cu omenirea este definită de adopție. Dumnezeu ne-a adoptat și este Tatăl orfanului. El este centru acestei miscări. (Exodul 22:21,22; Deuteronom 10:18; Ps 10:14; Ps 68:5-6; Isaia 58:5-12; Isaia 1:17; Iacov 1.27; Ioan 3:16; Ioan 1:12,13)

Copilul

Fiecare copil are valoare intrinsecă și dreptul neconditionat la dezvoltare holistică. El nu este în primul rand un viitor adult ci în primul rând creația unică, pretioasă a lui Dumnezeu.

Familia

O familie sănătoasă este cel mai bun context în care un copil să se dezvolte și să prospere/înflorească. Familia biologică reprezintă prima opțiune în care un copil să crească. Atunci când copiii își pierd prima familie răspunsul este tot o familie.

Biserica

Comunitatea crestină, reflectând dragostea sacrificială a lui Dumnezeu, este cea care are grijă față de copilul orfan în ADNul ei. (Iacov 1:27)

Excelența

Dragostea necondiționată nu este suficientă. Toată grija pentru copii trebuie să fie ghidată de cunostintă si întelepciune. Încercăm să promovăm excelență în înghijire în concordanță cu principiile creștine și cu cele mai bune cercetări, studii și practici disponibile.

Mișcarea

Colaborarea și aducerea împreună a tuturor care cred în aceste valori pentru a le vedea îmbrățișate de toată societatea și pentru ca transformarea să se întâmple.

Echipa ARFO

EXECUTIV

Liviu Mihaileanu

Coordonator Lobby & Advocacy

Alexandru Ilie

Director Executiv

Alina Muntean

Coordonator Training

Adrian Stanciu

Coordonator Proiectul 1.27

Alina Fizite

Coordonator Duminica Orfanului

BORD

Ștefan Micliuc

Dorin Moldovan

Liviu Mihaileanu

Președinte

Ladislau Gorbe

Corina Caba

Stepan Raul Cristian

Adrian Stanciu

Vicepreședinte

Viorel Gaga

Oana Morcan

BORD DE SFĂTUITORI

Bruce Thomas

Jacci Roberts

Christian Feavel

Nathan Burke

Membrii ARFO

Persoane Juridice

Asociația Anchor of Hope

Asociația Părinților Adoptivi Bihor

Asociatia “Șansa Schimbării”

Asociația SOS Copiii Sântana

Asociatia “Umanitară Barnaba – Sebiș”

Asociatia “Tzuby’s Kids”

Biserica Adoram

Biserica Petra

Fundatia “Archway România”

Fundația “Căminul Speranței”

Fundația “Casa Speranței”

Fundatia “Loc”

Fundatia “Kiwi Casa Bucuriei”

Fundatia Umanitari “Eben Eezer Moldovan”

Positive Projects SRL București

Asociația “Un nou început”

Persoane Fizice

Adrian Stanciu

Anamaria Vereș

Daniel Lar

Denisa Sticea

Elena Virginia Nica

Ionuț Alexandru Șerban

Julianna Citirigă

Laura Ludușan

Melissa Ghițun

Mircea Emil Sticea

Niculina Cristina Buta

Oana Alexandra Morcan

Simona Cristureanu

Sebastian Ioan Krajcsi

Cristina Căpâtan

Vasile Adrian & Ștefania Charlotte Curta