Despre Noi

alianta romania fara orfani

ALIANȚA ROMÂNIA FĂRĂ ORFANI unește organizații nonguvernamentale, biserici, firme, persoane publice și private având un singur scop: fiecare copil să beneficieze de dragostea, susținerea și siguranța apartenenței la o familie.

Dorința noastră este, ca lucrând împreună, să inspirăm și să echipăm oamenii “să facă binele, să caute dreptatea, să ajute pe cei oprimați” și mai ales “să aibă grijă de orfani”. Printre inițiativele noastre se numără Summitul anual ARFO, tabăra ReFresh, “Duminica Orfanului” și “Consorțiul de instruire pentru înțelegerea și tratarea traumei”.

Mai mult decât să creeze un program, ARFO își propune să mobilizeze întreaga societate înspre manifestarea grijii față de copiii aflați în dificultate. Visăm astfel ca România să devină o țară de oameni care investesc timpul, talentele și resursele lor pentru îngrijirea acestor copii.

Valorile ARFO

Iisus Cristos - Dumnezeu

Dumnezeu este implicat în mod direct și personal în protejarea copiilor vulnerabili. Motivația, pasiunea, scopul și abordarea noastră sunt fundamentate în dragostea pe care El o are pentru oameni și mai ales pentru copiii aflați în dificulate. Relatia lui Dumnezeu cu omenirea este definită de adopție. Dumnezeu ne-a adoptat și este Tatăl orfanului. El este centru acestei miscări. (Exodul 22:21,22; Deuteronom 10:18; Ps 10:14; Ps 68:5-6; Isaia 58:5-12; Isaia 1:17; Iacov 1.27; Ioan 3:16; Ioan 1:12,13)

Copilul

Fiecare copil are valoare intrinsecă și dreptul necondiționat la dezvoltare holistică. El nu este în primul rand un viitor adult ci în primul rând creația unică, prețioasă a lui Dumnezeu.

Biserica

Comunitatea creștină, reflectând dragostea sacrificială a lui Dumnezeu, este cea care are grijă față de copilul orfan în ADNul ei. (Iacov 1:27)

Familia

O familie sănătoasă este cel mai bun context în care un copil să se dezvolte și să prospere/înflorească. Familia biologică reprezintă prima opțiune în care un copil să crească. Atunci când copiii își pierd prima familie răspunsul este tot o familie.

Excelența

Dragostea necondiționată nu este suficientă. Toată grija pentru copii trebuie să fie ghidată de cunoștință și înțelepciune. Încercăm să promovăm excelență în îngrijire în concordanță cu principiile creștine și cu cele mai bune cercetări, studii și practici disponibile.

Mișcarea

Colaborarea și aducerea împreună a tuturor care cred în aceste valori pentru a le vedea îmbrățișate de toată societatea și pentru ca transformarea să se întâmple.

Echipa ARFO

EXECUTIV

Alexandru Ilie

Director Executiv

Liviu Mihaileanu

Coordonator Lobby & Advocacy

Alina Fizite

Coordonator Duminica Orfanului

Alina Muntean

Coordonator Training

BORD

Liviu Mihaileanu

Președinte

Adrian Stanciu

Vicepreședinte

Ștefan Micliuc

Viorel Gaga

Corina Caba

Oana Morcan

Stepan Raul Cristian

BORD DE SFĂTUITORI

Nathan Burke

Jacci Roberts

Christian Feavel

Membrii ARFO

Persoane Fizice

Adrian Stanciu

Anamaria Vereș

Daniel Lar

Denisa Sticea

Elena Virginia Nica

Ionuț Alexandru Șerban

Julianna Citirigă

Laura Ludușan

Melissa Ghițun

Mircea Emil Sticea

Niculina Cristina Buta

Oana Alexandra Morcan

Simona Cristureanu

Sebastian Ioan Krajcsi

Cristina Căpâtan

Vasile Adrian & Ștefania Charlotte Curta