Cărți

Pretul unei cărți este 25 lei, livrarea se face prin Fan courier, aproximativ 15 lei.

Conectarea cu copilul – Karyn Purvis, David Cross, Wendy Lyons Sunshine

Scrisă de către 2 psihologi și cercetători, specialiști în adopție și atașament, "Conectarea cu copilul" te va ajuta:

  • Să legi legături de afecțiune și încredere cu copilul adoptiv
  • Să gestionezi eficient orice tulburare de învățare sau de comportament
  • Să disciplinezi copilul cu dragoste fără să simtă nici o amenințare

O carte ce nu ar trebui să lipsească de pe noptiera oricărei familii adoptive sau de plasament. Să fie citită înainte de momentul în care copilul ajunge în familie și recitită măcar o dată la șase luni, chiar și de membrii familiei extinse. Vă asigur că veți găsi, la fiecare lectură, cel puțin o situație nouă care să corespundă realității cu care ne confruntăm și răspunsuri care ne ajută să ne înțelegem mai bine copiii și să reacționăm potrivit nevoilor lor. Karyn Purvis fiind un psiholog specializat în domeniul adopției și al tulburărilor de atașament, consider că ar fi o lectură foarte utilă și pentru toți psihologii și asistenții sociali care evaluează, gestionează sau monitorizează adopțiile sau plasamentele copiilor care au suferit trauma abandonului.

Cristina Borsova

părinte adoptiv

Orice părinte adoptiv ar trebui să citească această carte pentru că oferă metode simple și vitale de creare a atașamentului și de clădire a unei relații de încredere cu cel mic. Sursa comportamentului dificil la copiii cu istoric de traumă are de cele mai multe ori la bază frica iar citirea cărții deschide drumul înțelegerii cauzelor problemelor și sprijină părinții cu sfaturi autentice și practice. Este de pus pe noptieră și răsfoit seara ori de câte ori avem nevoie de răspunsuri.

Nicoleta Barbieru

părinte adoptiv

Familia adoptivă, leac pentru suflete vatamate – Jayne Schooler, Betsy Keefer Smalley, Timothy J. Callahan

Obiectivele acestei cărți sunt:

  • Să valideze încercările grele, inima frântă și deziluzia unor părinți adoptivi care, din toată inima și nesiliți de nimeni, au adoptat un copil profund afectat
  • Să pregătească părinții adoptivi și specialiștii cu informațiile și uneltele necesare unei călătorii pozitive și de succes
  • Să familiarizeze viitori părinți adoptivi cu realitățile provocărilor și ale posibilelor nevoi ale tuturor membrilor familiilor care vor adopta un copil traumatizat

Din această carte am aflat cu adevărat ce înseamnă trauma, în toate formele ei posibile. Am învățat prin ce poate trece un copil abandonat încă din burtică și pe parcursul vieții. Este un ghid foarte reușit pentru părinții care primesc în viața lor un astfel de copil, ghid care trebuie să-i ajute să înțeleagă și să-i accepte exact așa cum sunt ei: traumatizați, lipsiți de încredere și cu foarte multe emoții neînțelese chiar de noi adulții.

Gelu Iulian Vasile

părinte adoptiv

O carte pe care o citești și te trezești la realitate. Unii ar considera poate că are menirea să descurajeze. Eu sunt de părere că oferă părinților instrumente corecte pentru drumul adopției în relatări și exemple dar oferă și sfaturi de genul “cum să..”. Dacă vă întrebați care poate fi efectul adopției unui copil cu istoric de traumă asupra membrilor familiei, care pot fi particularitățile specifice ale problemelor unui copil adoptat, cum poate sprijini cu adevărat un părinte adoptiv pe copilul său, dar și dacă doriți să vă simțiți înțeleși, atunci neapărat această carte trebuie citită.

Nicoleta Barbieru

părinte adoptiv

Adoptat pe viață – Russell Moore

"Adoptat pe viață" este o carte foarte bine scrisă despre rădăcinile pe care le are adopția în teologia biblică. Moore demonstrează că bisericile ar trebui să vadă bisericile adopția ca parte din misiunea lor și cât de mult ar conta dacă creștinilor li s-ar duce numele că iau orfani la ei acasă și îi fac fiii și fiicele lor.

Marvin Olasky

editor-șef, World News Group

Oricine a adoptat, se gândește să adopte sau a fost adoptat ar trebui să citească «Adoptat pe viață». Și oricine vrea să vadă o fărâmă din măreția dragostei lui Dumnezeu pentru el sau ea ar trebui să o citească deopotrivă.

Thom S. Rainer

președinte și director general, LifeWay Christian Resources