“Aceasta carte este pentru toti cei care au fost adoptati de Dumnezeu. Moore reda frumusetea si minunea adoptiei noastre in Cristos si implicatiile profunde ale acestuia in grija fata de orfani.” Dan Gruver
Răspunsul la toate aceste întrebări precum și multe alte informații importante le poți găsi în paginile acestei cărți.
“Uneori mi-e atat de dor incat nu mai pot respira…”
“Ma tem ca o sa-mi pierd mintile de durere…”
“Cum sa-i spun copilului meu ca tatal sau a murit?”
“Imi vine sa plang dar ma ascund sa nu ma vada cei din jur — trebuie sa fiu puternic… “
“Sa-mi las copilul sa mearga la inmormantarea mamei sale?”
“Nu pot si nu vreau sa-mi revin dupa moartea copilului meu. Viata mea nu are sens fara el… “
“Sa ma recasatoresc?”
“Nu inteleg de ce a vrut Dumnezeu sa mi-l ia…”
Cand pierzi pe cineva drag, esti coplesit de intrebari carora nu le gasesti raspunsul, si de emotii pe care nu stii cum sa le gestionezi. Doliul este o rana dureroasa a carei vindecare este privita cu ambivalenta. Uneori, nici nu poti spune ca-ti doresti sa treci peste aceasta durere fara a te simti vinovat, fara a percepe aceasta vindecare ca pe o tradare fata de cel plecat. Alteori, iti doresti cu disperare sa nu mai suferi, dar nu stii ce sa faci ca durerea sa inceteze.
Drum prin doliu te ajuta sa gasesti raspuns la astfel de intrebari si sa parcurgi acest drum intr-un mod cat mai sanatos, pentru a evita complicatiile ce pot sa cronicizeze durerea doliului. Citind Drum prin doliu vei intelege cum sa ajungi de la rana la cicatrice, si vei invata sa traiesti intr-o lume in care cel drag al tau a trecut din realitate in amintire.
Această carte este despre identitate. În special copiii adoptați se vor trezi întrebându-se destul de devreme: “cine sunt eu?” În vreme ce multe din întrebările inimii lor nu vor avea răspunsuri depline, ca mamă încerc zilnic să-i șoptesc fiicei mele adevărul despre cine este ea. Preiubită. Fiică. Minunată. De-ajuns.
Scrisă de o mamă adoptivă din Cluj, în primul an după încuviințarea adopției, pentru a fi citită ca poveste de seară.
Cartea este scrisă la persoana întai, în vocea fiicei ei, în engleză și română. Prin ea verbalizează aspectele delicate ale identității unui copil adoptat, încurajând dialogul: de unde începe povestea lor, cu cine seamnănă, cine i-a născut, și în același timp afirmă și bineprimește spectrul larg de emoții resimțite.
“Fiecare poate face ceva” de Jason Johnson este un ghid de studiu creat pentru a ajuta biserica să vină în sprijinul copiilor orfani și vulnerabili
Nu toți suntem chemați să facem același lucru, dar cu siguranță toți suntem capabili să facem ceva!
Când vine vorba despre slujirea copiilor orfani și vulnerabili, sloganul bisericii și al lucrării de plasament, adopție și îngrijire a orfanilor poate fi aceasta – Fiecare poate face ceva!
Biserica ta are capacitatea de a produce o schimbare semnificativă în viața copiilor și a familiilor vulnerabile. Întrebările care se pun nu sunt: “Poți…?” sau “Ar trebui…?”, ci mai degrabă: “Ce…?” și “Cum ai putea face?”
Despre asta vorbește această carte.
În carte vei afla cum:
Un studiu biblic pentru mame adoptive și de plasament
Ești “a doua mamă”? Atunci trăiești o viață pe care numai o a doua mamă o poate înțelege. Familia ta este complicată și imperfectă. Ai înțeles. Cea mai mare nevoi a ta este de încurajare, de înțelepciune biblică și de alte mame ca tine.
Această resursă interactivă privește călătoria ta unică în calitate de a doua mamă. Un studiu biblic motivant și te va conecta cu povestiri din Scriptură asemănătoare cu a ta. Paginile de colorat și de jurnal iți oferă spațiu pentru reflecție. Există și un ghid pentru grupurile de mame adoptive.