Asistenții Sociali sunt invitați online de Ziua Mondiala a Asistenței Sociale pentru a discuta modul în care serviciile sociale sunt organizate în timp de criză pandemică [UPDATE]

Alianța România Fără Orfani, ASproAS si CFCECAS organizează astăzi, 17 martie 2020, cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, o sesiune Live pe Facebook în care vom aborda teme de interes major pentru asistenții sociali de pe teren, începând cu ora 20,00:

 • Se închid sau nu serviciile sociale pe timp de criză epidemică / pandemică?
 • Au fost deschise noi servicii de suport – centre de carantina si asistenta la domiciliu pentru persoanele izolate. Ce trebuie să facă asistenții sociali în aceste noi servicii?
 • Ce se întâmplă cu centrele de zi pentru persoane vârstnice?
 • Ce se întâmplă cu centrele de recuperare?
 • Se schimbă practica de lucru a asistenților sociali din spitale sau UPU?
 • Ce se întâmplă cu adăposturile de noapte?
 • Cine asigură echipamentele pentru asistenții sociali?
 • Ce se întâmplă în cazul în care trebuie să fie preluați copiii în regim de urgență? Cum este asigurată carantina copiilor care intră în sistemul de protecție?
 • Se mai face reintegrare în familie?
 • Se mai fac evaluări la domiciliu?
 • Crește violența domestică? Ce trebuie făcut?

Va răspunde întrebărilor dvs. Ana Rădulescu, directorul general al Asociaţiei Asistenţilor Sociali din România AsproAS.

Din 2017, ASproAS/CFCECAS a organizat, împreună cu Centrul de Excelență pentru Medicină Militară al NATO, operațiuni de simulare a dezastrelor in cadrul larg al cooperării cu Departamentul pentru Situații de Urgenta. Echipa ASproAS/CFCECAS a participat la patru întâlniri de lucru cu echipa Centrului de Excelență NATO: București, Sibiu, Cluj, Munich (Germania). In 2019, simulările au inclus activități de pregătire și derulare a intervenției asistenților sociali în amplasamente aflate în zonele de război. Cel mai greu test pe care l-au dat a fost gestionarea unei epidemii.

Echipa ASproAS/CFCECAS a elaborat și implementat un număr de 32 de misiuni și a contribuit la alte 7 misiuni derulate în tabăra pentru sinistrați de la Cincu.

Vă așteptăm, începând cu ora 20,00 @ facebook.com/AliantaRomaniaFaraOrfani/


Update – înregistrarea live-ului

Ziua Mondiala a Asistentei Sociale 2020

Alianta Romania Fara Orfani, As Pro A.S. si CFCECAS au organizat astăzi, 17 martie 2020, cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, o sesiune Live în care a abordat teme de interes major pentru asistenții sociali de pe teren in conditiile actualei crize pandemice.

Publicată de Alianta Romania Fara Orfani pe Marţi, 17 martie 2020

Share!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *