cinci modalități în care poți sprijinii adopția.modalități în care poți sprijinii adopția

5 modalități în care poți sprijinii adopția.

Fă această lună specială în a duce vestea adopției mai departe.

Credem că în fiecare lună este un moment potrivit să fim ambasadori pentru adopție, plasament și îngrijirea orfanilor, dar vă încurajăm ca în luna Noiembrie să lăsăm această provocare să fie mai aproape de inima noastră.

Iată 5 modalități în care poți sprijinii adopția.

Învață 

Poate că adopția nu este un lucru la care să te gândești prea des. Poate te întrebi ce rost are să pledezi pentru asta. Decât să treci în grabă la următorul subiect, îți sugerăm să folosești luna aceasta pentru a te educa! Cu cât știi mai multe despre cauză, cu atât devine mai ușor să o susții.
Aici ai câteva resurse care să te ajute să înveți mai multe despre situația orfanilor din România și despre procesul de adopție.

Vorbește despre adopție

Ai fost impactat de adopție? 

Poate că ai fost adoptat, poate că ai adoptat tu un copil sau pur și simplu ai o pasiune pentru adopție în general – în luna aceasta alege în mod special să vorbești despre adopție. Postează pe rețelele de socializare materiale, povestea ta, orice crezi că e de folos. Începe conversații cu prietenii sau cu familia ta, cu cei care ar putea lua în considerare adopția. Nu știi niciodată puterea pe care o poate avea o singură conversație în viața unui copil care așteaptă o familie.

Ne-ar plăcea să îți auzim povestea care te conectează cu adopția. Pune o postare pe pagina ta de Facebook și etichetează ARFO.

Încurajează o familie care a adoptat

Chiar dacă nu pare mare lucru, cu siguranță le-ar prinde bine o încurajare, le-ar prinde bine să știe că nu sunt singuri. Spune-le că te gândești la ei și că te rogi pentru ei.

Dacă nu cunoști o familie care a adoptat scrie-ne și te îndrumăm noi înspre o familie.

Oferă Suport Practic unei familii adoptive

Pregătește sau comandă prânzul pentru ei. Stai într-o seară cu copiii. Ajută familia cu diverse cumpărături sau drumuri pe care le au de făcut. Găsește un mod practic în care  să vii în ajutorul unei familii care a adoptat.

 Fă pasul următor

Dacă te-ai gândit să adopți un copil, fă pasul următor și depune actele pentru atestat. Dacă te gândești la adopție dar încă ai întrebări și nu ști încotro, programează-te la o ședință de consiliere. Nu trebuie să iei decizii majore sau să găsești răspuns la fiecare întrebare luna aceasta – doar să mai faci un pas. Ce vrea Dumnezeu să faci în continuare?

Aici poți să găsești mai multe informații despre procesul de adopție.

articolul este preluat și adaptat de pe https://lifesong.org/

Share!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *